A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Уряд продовжив карантин.

Уряд продовжив карантин.

Уряд запровадив надзвичайну ситуацію в усій Україні та продовжив карантин до 24 квітня.Таке рішення у середу, 25 березня, ухвалили на черговому засіданні Кабміну. Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на Covid-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві. До цього режим надзвичайної ситуації був введений у тих областях, де зафіксували випадки інфікування коронавірусом: Київській, Житомирській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Донецькій, Тернопільській і Черкаській, Запорізькій областях та Києві.

15:35 25.03.2020

Перехід на літній час 2020.

Перехід на літній час 2020.

 В Україні традиційно двічі на рік жителі переводять стрілки годинників. На зимовий час переходять у останню неділю жовтня, а на літній — у останню неділю березня. Це офіційно прописано у постанові Кабміну від 1996 року. У ніч з 28 на 29 березня о 3:00 жителі України мають перевести стрілки годинників на годину вперед. Шановні жителі громади , будьте уважні: ваші ґаджети — смартфони і планшети, перейдуть на літній час автоматично.

15:34 25.03.2020

Об’єднатися й допомагати потрібно всім.

Об’єднатися й допомагати потрібно всім.

Отже, нагадаємо, що по всій Україні призупинене перевезення пасажирів: відповідно до постанови КМУ, з 12.00 години 18 березня на території краю обмежені всі міжміські, приміські, обласні маршрути. Відповідно, виникла проблема: як діставатися на роботу медикам щодня? Це ті люди, які не мають авто, а за відсутності громадського транспорту опинилися перед складною проблемою – як доїжджати? Це ті люди, від роботи яких залежимо сьогодні ми всі. І якщо в багатьох країнах світу перед ними схиляють голови, то по всій Україні, крім щирої вдячності, почали самоорганізовуватися свідомі громадяни, аби доправляти медиків на роботу. В Ганнопільській сільській раді довіз медичних працівників організували завдяки гарній співпраці Славутського центру ПМСД , сільської ради та керівників фермерських господарств. Тож наразі можемо від себе додати: об’єднуймося і разом борімося з коронавірусом! Як ми раніше наголошували, так і тепер: треба триматися гуртом і розуміти, наскільки

15:34 23.03.2020

Ганнопільський ринок працювати не буде.

Ганнопільський ринок працювати не буде.

Ганнопільський ринок працювати не буде. До уваги відвідувачів Ганнопільського ринку! Наш ринок не працюватиме увесь термін дії карантину, тобто орієнтовно по 3 квітня. Таке рішення було прийняте вчора, 19 березня, згідно засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Шановні жителі громади , просимо дотримуватися заходів безпеки та режиму карантину. Пам"ятайте, відповідальність рятує життя.

15:31 23.03.2020

Під час карантину призупинено призов на строкову військову службу.

Під час карантину призупинено призов на строкову військову службу.

Командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський видав розпорядження, згідно якого військовими комісаріатами і територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки на час дії карантину призупинено заходи призову громадян на строкову військову службу, пов’язані з викликом призовників до призовних дільниць та обласних збірних пунктів, – до окремого розпорядження. Про це повідомила служба зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних Військ ЗС України. Натомість військові комісаріати і територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають продовжувати роботу з військово-обліковими документами та організовувати протиепідемічні заходи. Головам призовних комісій рекомендується організовувати роботу комісій відповідно до обмежень, введених місцевими органами виконавчої влади.

14:32 20.03.2020

Увага! Очікується погіршення погодних умов

Увага! Очікується погіршення погодних умов

У зв’язку з проходженням холодного атмосферного фронту, на Хмельниччині 21 березня, очікується зміна погодних умов: дощ з переходом в кінці дня з мокрим снігом, зниження температури повітря протягом доби до 3-8 тепла. 22-23 березня з вторгненням арктичного повітря очікується відчутне зниження температури повітря: вночі до 0-7 морозу, вдень від 2 морозу до 3 тепла, невеликий мокрий сніг та сніг, місцями утворення снігового покриву 1-3см, на дорогах ожеледиця (1 рівень небезпечності, жовтий). 22 березня місцями пориви вітру 15-20м/с. 24-25 березня утримається холодна без опадів погода з температурою повітря вночі 3-8морозу.

14:24 20.03.2020

Попередження пожеж у природних екосистемах

Попередження пожеж у природних екосистемах

У весняно-літній період стрімко зростає кількість пожеж в екосистемах. Це зумовлено тим, що громадяни обирають активний відпочинок в лісах, лісопаркових зонах та на водоймах. Людська халатність та незнання елементарних правил пожежної безпеки на відкритих територіях призводять до масштабних пожеж, на гасіння яких необхідна велика кількість сил та засобів. Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях. Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі. Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101». Якщо ви відпочиваєте на природі варто пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей. Щоб уникнути лісових пожеж, дотримуйтесь наступних правил: – не розводьте багаття у лісі, окрім призначених для вогнищ місць; – не засмічуйте місце відпочинку; – обгороджуйте та розчищайте місце розпалення багаття; – не розводьте відкритий вогонь поруч із сухою рослинністю та господарчими будівлями; – не розкидайте недопалки та сірники на суху лісову підстилку; – стежте, щоб діти не бавилися з вогнем; – не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх; – приберіть місце погашеного вогнища, переконайтесь, що горіння відсутнє. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено відповідальність за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння – тягне за собою накладення штрафу на громадян від 170 грн. до 340 грн. і на посадових осіб – від 850 грн. до 1190 грн. Більш жорсткі санкції передбачені за відповідні злочини Кримінальним кодексом України, зокрема: Стаття 245. Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу 1. Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом - караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. 2. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

14:23 20.03.2020

Шановні жителі Ганнопільської громади !

Шановні жителі Ганнопільської громади !

Ми сьогодні всі з вами переживаємо важливий період нашого життя, коли свідомість кожного може врятувати багатьох людей і тримати ситуацію під контролем. Тому, це дуже важливо, звернутися і попросити наших ОДНОСЕЛЬЦІВ ,ЯКІ ПОВЕРНУЛИСЬ З-ЗА КОРДОНУ ДОТРИМАТИСЬ САМОІЗОЛЯЦІЇ навіть якщо почувають себе дуже добре. Утриматись від широких контактів у колах родини, місце де збирається велика кількість людей впродовж двох – трьох тижнів. Звертаю вашу увагу на позицію кожного хто повернувся звідти де короновірус дуже поширений, збережіть себе, своїх рідних Переконливо прошу всіх жителів громади зберігати спокій, проявляти толерантність і повагу один до одного. І маю велику надію, що всі мешканці громади свідомо розуміють відповідальність кожного з нас. Особливу увагу звертаю до тих батьків, які недостатньо контролюють час та спосіб життя власних дітей. Забороніть вечірні чи ранішні перебування у компаніях, більше часу нехай проводять вдома. Дослухайтесь до рекомендацій лікарів і пам´ятайте про власну відповідальність за перебіг ситуації. При перших ознаках захворювання ТЕРМІНОВО звертатись до сімейних лікарів. Бережіть себе та свої сім'ї, родини, поважайте один до одного. Здоров'я міцного, терпіння великого та Божого благословення.

08:19 20.03.2020

Запрошуємо батьків учнів, керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти взяти участь в анкетуванні.

Запрошуємо батьків учнів, керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти взяти участь в анкетуванні.

На виконання звернення Голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій С. Бабак листом від 24 лютого 2020 року № 04-24/11-269 до Асоціації міст України інформуємо про проведення анкетування керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти, а також батьків здобувачів загальної середньої освіти. Опитування є анонімним та проводиться з метою дослідження освітнього середовища та виявлення факторів, що сприяють або можуть сприяти проявам зловживань і вчиненню порушень законодавства, зокрема антикорупційного. Анкетування охоплює всі регіони України та триватиме до 10 квітня 2020 року. Посилання на анкету для керівників закладів освіти: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSexNecjj2Yu_fsgtu…/viewform А також просимо сприяння у поширенні посилання на анкету серед батьків здобувачів освіти (за умови наявності способів комунікації): https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeHLMdTrZqz6iQQC4…/viewform За результатами анкетування буде підготовлено рекомендації стосовно усунення факторів, що сприяють або можуть сприяти проявам зловживань і вчиненню порушень у галузі освіти законодавства, зокрема антикорупційного

08:18 20.03.2020

УВАГА!  ТЕРМІН ПОДАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ДЕКЛАРАЦІЙ

УВАГА! ТЕРМІН ПОДАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ДЕКЛАРАЦІЙ

ТЕРМІН ПОДАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ДЕКЛАРАЦІЙ ПРОДОВЖЕНО ДО 1 ЧЕРВНЯ 2020 РОКУ. 17 березня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)». Серед іншого, внесено зміни до Закону України «Про запобігання корупції», згідно з якими у 2020 році продовжено до 1 червня термін подання щорічних декларацій та декларацій після звільнення. Крім того, суб’єкти декларування, які у період до 1 червня 2020 року не мали можливості подати декларацію перед звільненням або повідомлення про суттєві зміни у майновому стані у зв’язку із встановленням на території їх проживання карантинно-обмежувальних заходів, звільняються від відповідальності за несвоєчасне подання такої декларації чи повідомлення у зазначений період.

08:15 20.03.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь