A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

УВАГА! ОГОЛОШЕННЯ!

УВАГА! ОГОЛОШЕННЯ!

Шановні жителі Ганнопільської об'єднаної територіальної громади! Відповідно до рішення чергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Хмельницької ОДА, Ганнопільська сільска рада з 16 березня до 3 квітня 2020 року скасовує особисті прийоми громадян та обмежує доступ до адміністративних будівель сторонніх осіб. Замовлення довідок ,оформлення субсидів , соціальних допомог та інших документів Ганнопільської сільської ради, ЦНАПу відбуватиметься в електронному та телефонному режимі. Телефони для довідок: Ганнопільська сільська рада, сільський голова 067 396 90 84 , перший заступник сільського голови – 050 612 48 68 та електронну пошту 04404941@ mail.gov.ua. Всіх жителів Ганнопільської територіальної громади просимо з розумінням віднестися до карантинних заходів. Перебувати більше в дома, виконувати інструкції, дотримуватися гігієни і зберігати спокій. Не вестися на фейки та провокації, черпати інформацію тільки з офіційних джерел. З повагою , сільський голова Маргарита Медведюк

13:15 16.03.2020

Вітаємо переможницю обласного конкурсу читців «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській!».

Вітаємо переможницю обласного конкурсу читців «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській!».

05 березня 2020 року було проведено в м. Хмельницький обласний фестиваль читців, присвячений Шевченківським дням, «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській!» закладів загальної середньої та позашкільної освіти. На підставі протоколів оцінювання журі у старшій віковій категорії диплом ІІІ ступеня отримала ЧАПАЙЛО Вікторія, учениця Малоскнитського навчально-виховного комплексу «дошкільний навчальний заклад-середня загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» Ганнопільської сільської об’єднаної територіальної громади .  Вітаємо Вікторію та її наставика Смолій Лілію Іванівну і щиро бажаємо натхнення, здійснення творчих мрій та й надалі зростати інтелектуально і творчо, відчуваючи радість від поезії життя!

13:14 15.03.2020

Вітання з Днем землевпорядника

Вітання з Днем землевпорядника

Шановні землевпорядники! Розвиток суспільства за всіх часів був пов’язаний з землею, яка і тепер залишається основним засобом для існування людства і джерелом суспільного багатства. В Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена безцінному скарбові країни - її землі. Землевпорядники стежать за тим, щоб земля використовувалася раціонально й ефективно. Зараз в Україні проводиться земельна реформа, і саме землевпорядники є її безпосередніми виконавцями. Від їх професіоналізму залежить, наскільки по-господарськи використовується земля, в якому стані вона буде передана нащадкам. Нехай у Вашому житті буде більше приємних хвилин, а тимчасові незгоди і негаразди залишаються десь осторонь. Бажаю всім вам міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, процвітання та реалізації усіх задуманих планів! Зі святом Вас! З повагою,сільський голова Маргарита Медведюк

13:12 15.03.2020

Вітання з Днем українського добровольця!

Вітання з Днем українського добровольця!

Шановні добровольці, бійці добровольчих батальйонів! Вас називають справжніми українцями, тих, хто першими – за покликом душі та серця – стали на захист своєї країни. Ви – справжні герої, лицарі духу, добра та відданості, які не чекали винагороди за свою справу. Саме так вас оцінює український народ, щастя й свободу якого ви пішли захищати у березні 2014 року. Ваш подвиг назавжди буде вписаний у історії, як взірець патріотизму для кожної чесної людини. Дякую Вам за ваш героїзм, жертовність і готовність у важкий для країни час стати до оборони Батьківщини! Ви і сьогодні у перших лавах захисту незалежності Батьківщини, і країна й досі пересвідчується, що ваша мужність та сила здатні подолати будь-які перешкоди! Щиро бажаю вам миру, здоров’я, благополуччя та злагоди вашим родинам. Слава Україні! Слава Українським Добровольцям! З повагою, сільський голова Маргарита Медведюк.

13:08 15.03.2020

Поліцейські офіцери Ганнопільської громади отримали службове авто.

Поліцейські офіцери Ганнопільської громади отримали службове авто.

 У рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» 12 березня на площі Героїв Майдану в м. Хмельницький відбулося вручення свідоцтва та ключів від службового автотранспорту керівникам та поліцейським об’єднаних територіальних громад Хмельницької області. Сільський голова Маргарита Медведюк , разом з іншими головами ОТГ отримали ключі від службових автомобілів в рамках проекту “Поліцейський офіцер громади” для офіцерів, які нестимуть службу в обраних громадах. Ключі та сертифікати від 45 поліцейських машин автомобілів «Renault Duster», кожен із яких укомплектовано планшетом, принтером, аптечкою, іншими речами, які стануть у пригоді поліцейському в разі необхідності надати термінову допомогу людям, отримали представники 32 об’єднаних територіальних громад Хмельниччини. В серпні 2019 року 35 керівників ОТГ Хмельницької області підписали Меморандум про співпрацю з поліцією,в тому числі і ми, Ганнопільська громада. Згідно данного Меморандума громада отримає два офіцери , які були відібрані і пройшли стажування на Дніпропетровщині та 2 спецавтомобіля.( Другий планується отримати в червні 2020 року) Цей проєкт – це новий рівень комунікації та поліцейського сервісу. Офіцер громади мешкає на території громади, він доступний для населення, готовий вирішувати всі безпекові питання і завжди знаходиться поруч з людьми. Його завдання зробити усе можливе, щоб кожний мешканець громади почував себе захищеним і в безпеці. Керівництво об’єднаних територіальних громад взяло на себе вирішення питань щодо забезпечення поліцейських службовим приміщенням , необхідною для роботи технікою та паливно - мастильними матеріалами. Даний проєкт був реалізований завдяки спільним зусиллям, усе, що ми робимо , робимо заради людей.

13:04 15.03.2020

Увага! Важлива  інформація!

Увага! Важлива інформація!

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ ! Звертаємо Вашу увагу, що на Хмельниччині діють “гарячі” телефонні лінії щодо роз’яснення питань профілактики поширення коронавірусу Інформуємо, що відповідно до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020 р., на території Хмельницької області діятимуть “гарячі” телефонні лінії, зателефонувавши на які ви зможете отримати фахову консультацію з питань профілактики поширення коронавірусу COVID-19 та порядку дій у разі виникнення підозри за це захворювання.

12:55 15.03.2020

Вкрав – відповідай перед законом!

Вкрав – відповідай перед законом!

Шепетівською місцевою прокуратурою з місцем дислокації у м.Славута спрямовано на розгляд Славутського міськрайонного суду кримінальне провадження за фактом таємного викрадення чужого майна. За результатами досудового розслідування встановлено, що місцевий житель, перебуваючи в гостях у свого знайомого, помітив грошові кошти, які вирішив вкрасти. Тому, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно викрав понад 10 000 грн., які витратив на особисті потреби. Вироком Славутського міськрайонного суду жителя м.Славута визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.1 ст.185 КК України та призначено покарання у виді штрафу. Злочини проти власності перебувають на особливому контролі Шепетівської місцевої прокуратури .

14:59 11.03.2020

Озеленення України – 2020! Приєнуйтесь!

Озеленення України – 2020! Приєнуйтесь!

Оголошено старт масштабного всеукраїнського проєкту «Озеленення України». В рамках екопроєкту в Україні планують висадити понад 1 000 000 дерев за одну добу і тим самим встановити рекорд країни. Висадка мільйона дерев в Україні – це частина глобальної ініціативи у сотні країн світу. Ганнопільська об’єднана територіальна громада також максимально ефективно долучиться до акції! В рамках проєкту «Озеленення України», 21 березня жителі громади, волонтери, молодь, школярі висадять понад 5000 тисяч саджанців! Проєкт має на меті привернення уваги людей до відновлення екосистеми України та планети загалом, а також розвиток екологічної свідомості українців. Акцію отримує підтримку СЛП «Великоскнитське», яке надасть понад 300 садженців та СЛП «Клепачівське»– яке надасть під посадку землі лісового фонду та понад 5 000 саджанців. ЗАПРОШУЄМО усіх бажаючих жителів громади приєднатися 21 березня до всеукраїнської акції і своїми руками посадити дерево для громади.

19:32 10.03.2020

«Децентралізація: що далі?» у Києві відбувся Національний прес-клуб для регіональних ЗМІ

«Децентралізація: що далі?» у Києві відбувся Національний прес-клуб для регіональних ЗМІ

Це шостий щорічний традиційний інформаційний захід Асоціації міст України для медіа щодо децентралізаційної реформи. Прес-клуб організовано у рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує АМУ за підтримки USAID. На прес-клубі зібралися більше 100 представників ЗМІ з усіх областей України. В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій презентував план заходів Уряду щодо децентралізації та реформи місцевого самоврядування. «Вдячний АМУ, що вони проводять подібні заходи. Оскільки питання реформи – не тільки технічні рішення, це в першу чергу розуміння процесів її впровадження, а також суспільного сприйняття. Без належної інформаційної підтримки проведення реформи неможливе. Про реформу місцевого самоврядування ми говоримо дуже давно. Необхідність проведення реформи місцевого самоврядування виникла з часів ухвалення чинної Конституції, бо українська модель місцевого самоврядування не відповідає ключовим аспектам Європейської хартії місцевого самоврядування. Ряд інших моментів, які зараз закладені в Конституції, потребують змінРеформа місцевого самоврядування безпосередньо пов’язана з історією АМУ, яка стояла у витоків його розбудови в Україні. В активну фазу реформа вступила в 2014 році, коли почалась реалізовуватись відповідна концепція місцевого самоврядування, спільно з профільними організаціями, зокрема з АМУ, ми почали активно комунікувати реформу. В 2015 році розуміння необхідності реформи було на низькому рівні, але зараз ця цифра сягає 60%. І це є результатом нашої з вами співпраці» - підкреслив заступник міністра. Також В’ячеслав Негода підкреслив, що останні роки впровадження реформи підтверджують, що країні потрібні сильні, спроможні громади: «Процес добровільного об’єднання дав практичне розуміння як позитивних, так і негативних аспектів впровадження реформи. Втім, політика і Міністерства, і Асоціації, полягає в тому, що ми підтримуємо громади, які самостійно за цей час вирішили об’єднатись, а якщо в громадах виникає проблема спроможності, - аналізуємо, яким чином можна підсилювати їх. Адже лише спільними зусиллями ми зможемо провести реформу». Щодо змін Методики формування громад В.Негода зазначив, що критерії залишаються незмінними. Змінилась лише оцінка спроможності. Спікер зауважив, що Уряд створив геоінформаційну базу даних усіх надавачів публічних сервісів та послуг на рівні територіальних громад. Зокрема, вже розроблена електронна карта мереж. «Говорячи про формування громад, для нас важливим є не формальне об’єднання, а створення мережі дієвої соціальної інфраструктури, яка дасть можливість надавати якісні послуги а місцевому рівні», - пояснив він. Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан виступив перед журналістами регіональних медіа. Він роз’яснив, чому АМУ не підтримала два проєкти конституційних змін і що пропонує Асоціація у власній Концепції змін до Конституції в частині місцевого самоврядування та територіальної організації державної влади. Він наголосив, що у пропозиціях АМУ щодо конституційних змін відображені головні принципи Європейської хартії - справедливість розподілу фінансів і однакова якість публічних послуг. На першій тематичній Панелі перед журналістами також виступили експерти ПУЛЬСу. Світлана Осташко, аналітик АМУ, перезентувала учасникам пресклубу тему «Медична реформа: позиція АМУ щодо механізмів її реалізації». Аналітичний центр проаналізував пропозиції, які надсилали представники громад щодо проєкту постанови Кабміну «Деякі питання удосконалення реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році». Ним визначаються механізми забезпечення оплати медичних послуг, пов?язаних з наданням екстреної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої), паліативної медичної допомоги, медичної допомоги дітям до 16 років, медичної допомоги у зв?язку з вагітністю та пологами, медичної реабілітації. За результатами пропозицій та зауважень АМУ напрацювала певні позиції щодо механізмів реалізації медичної реформи. «Реформа триває уже 3 роки, а ми і досі бачимо чимало прогалин. Нормативну базу треба розробляти перед впровадженням реформи, а не навздогін», - підсумувала експерт. Директор Аналітичного центру АМУ Ярослав Рабошук розповів про ринок землі і про те, що зміниться для муніципалітетів, зокрема їх бюджетів. Він підкреслив, що перш за все, ринок землі – це один з інструментів комплексної земельної реформи. Адже земельні ресурси є значним джерелом надходжень до місцевих бюджетів, які спрямовуються громадами на вирішення питань місцевого значення: благоустрій, житлово-комунальне господарство, освіту, охорону здоров'я, соціальні допомоги. Відповідно, реформа має відбуватися за участі територіальних громад та органів місцевого самоврядування. Їх вплив на процеси повинен зрости, щоб їхні бюджети не почали скорочуватися. Йдеться насамперед про збільшення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування за рахунок передачі земель з державної у комунальну власність, про перегляд процедур та умов безоплатної передачі земель у приватну власність і залучення місцевих громад у процес продажу земельних ділянок приватної власності. Аналітик АМУ Олександр Логінов пояснив, якою буде виборча система на місцевих виборах і чого слід очікувати мерам та муніципальним радам. Зокрема наголосив на суттєвому збільшені застав для кандидатів, які хочуть обиратися в міські, обласні ради та на посаду мера. Підкреслив і те, що недосконале виборче законодавство може знищити органи місцевого самоврядування і АМУ надаватиме свої пропозиції щодо його покращення. У дискусії, яку модерував Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, взяли участь народні депутати України: Зіновій Андрійович, Віталій Безгін, Руслан Трєбушкін, Альона Шкрум, Лариса Білозір, Олексій Гончаренко. Депутати коротко презентували бачення своїх фракцій та депутатських груп щодо змін у Конституції в частині децентралізації, розвиток місцевого самоврядування та завершення реформи децентралізації.

16:26 10.03.2020

МІС ГРОМАДИ - 2020.

МІС ГРОМАДИ - 2020.

У березні, коли прокидається від сну природа, теплий весняний вітер приносить Свято 8 Березня . До Міжнародного жіночого дня на базі Будинку культури с. Ганнопіль відбулася прекрасна подія – конкурс юнацької творчості «Міс громади- 2020», в якому брали участь найвродливіші, найталановитіші, найсміливіші дівчата нашої громади. За титул боролися 5 юних красунь громади. Свято краси і талантів ОТГ провели вперше. Конкурсатки демонстрували свої таланти, розум і красу, а оцінювали їх члени журі: голова комісії – Маргарита Медведюк, члени журі - Валентина Войтюк , Віра Мальчук, Світлана Гуранської, Олена Корнійчук. Учасниці представляли різні села громади, а саме с. Киликиїв – Юлія Облог, с. Клепачі – Наталія Музичук, с. Досін – Анна Мельник, с Ганнопіль – Тамара Цибуля та Вікторія Демченко. На учасниць чекали нелегкі випробування. Проте, вони готувалися до цього конкурсу завзято й наполегливо. У залі панувала доброзичлива атмосфера, кожен хвилювався та підтримував свою фаворитку. Усі дівчатка різні, але об’єднує їх одне — вони вперше пробують себе в ролі моделей, та довели, що кожна з них має не лише гарну зовнішність, але й артистичність і харизму. Визначити фаворитку журі було не просто — всі учасниці вражали. Утім, корону та титул «Міс громада 2020» отримала Тамара Цибуля с. Ганнопіль. ,«Міс чарівність» - Наталія Музичук, а також за підсумками голосування глядачів Наталія отримала перемогу в номінації «Міс глядацьких симпатій».Міс загадковість» - Юлія Облога,«Міс ніжність» - Анна Мельник, «Міс Привабливість» - Вікторія Демченко. Сільський голова Маргарита Медведюк подарувала дівчатам квіти , цінні подарунки , також привітала всіх присутніх дівчат і жінок з святом та побажала молодості і здоров'я, терпіння і любові! Сімейного тепла, добра, домашнього затишку, мирного неба, міцного здоров’я.

15:45 10.03.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь