A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

05 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

05 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Традиційно Україна, як і увесь світ, 05 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Ще в 70-х роках минулого століття Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища, який буде проводитись з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Обрання цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972), за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). Охорона навколишнього природного середовища – це нова форма у взаємодії людини й природи, породжена в сучасних умовах. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на гармонічну взаємодію суспільства й природи, збереження й відтворення природних ресурсів. День охорони навколишнього середовища - це привід замислитися над проблемами навколишнього середовища, звернути увагу на стан навколишнього середовища. Кожен з нас повинен зрозуміти, що людство щодня розвивається, йде вперед, але це не завжди приносить користь. Ми повинні зрозуміти, що майбутнє нашої планети і добробут прийдешніх поколінь залежить від кожного з нас. Та, в будь-якому випадку, цей день є прекрасною нагодою зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти його сам. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

16:14 05.06.2020

Шепетівська місцева прокуратура інформує.

Шепетівська місцева прокуратура інформує.

На Хмельниччині судитимуть мисливця, який за неправомірну вигоду намагався відкупитись від кримінальної відповідальності за порушення правил полювання За процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури, слідчим відділом Славутського відділу поліції ГУНП в області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом порушення правил полювання на звірів, які занесені до Червоної книги України, та спробу підкупу працівника поліції. У листопаді минулого року, перебуваючи на полюванні у лісовому масиві Державного підприємства «Славутське лісове господарство», мисливець, всупереч забороні та без відповідних дозвільних документів, здійснив відстріл лося європейського, який занесений до Червоної книги України. Внаслідок вказаного правопорушення інтересам держави завдано матеріальних збитків на суму 130 тис грн. Коли ж правоохоронці розпочали за вказаним фактом кримінальне провадження, намагаючись уникнути відповідальності, підозрюваний вчинив ще одне кримінальне правопорушення та надав слідчому неправомірну вигоду в сумі 300 доларів США. Як повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 248 (порушення правил полювання на звірів, що занесені до Червоної книги України) та ч. 3 ст. 369 (пропонування, обіцянка та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею дій в інтересах того, хто обіцяє, пропонує і надає таку вигоду, з використанням наданого службового становища) КК України. Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Славутського міськрайонного суду. Довідково: санкція ч. 1 ст. 248 КК України передбачає альтернативні покарання у виді штрафу, громадських робіт або обмеження волі до 3 років, ч. 3 ст. 369 КК України – позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

15:40 05.06.2020

Шепетівська місцева прокуратура інформує.

Шепетівська місцева прокуратура інформує.

За розбійний напад з проникненням у житло засуджено двох жителів Славутського району. Вироком Шепетівського міськрайонного суду від 25.05.2020 за вчинення розбійного нападу, поєднаного із насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, з проникненням у житло (ч.3 ст. 187 КК України) засуджено 2 жителів Славутського району. В ході судового розгляду встановлено, що в однин із днів січня 2020 року засуджені зайшли до свого односельця, вибили ногами вхідні двері та проникли до його будинку. Одразу напали на потерпілого та почали наносити йому тілесні ушкодження, одночасно вимагаючи в нього повернення неіснуючого боргу. Засуджені нанесли потерпілому численні удари в різні частини тіла, в тому числі обухом сокири, яку взяли в будинку потерпілого, внаслідок чого заподіяли потерпілому тілесні ушкодження, які відносяться до категорії тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості. Під час побиття потерпілий двічі втрачав свідомість і тоді засуджені обливали його холодною водою та продовжували наносити тілесні ушкодження. Надалі, скориставшись безпорадним станом потерпілого, заволоділи мобільним телефоном, який випав у потерпілого під час нанесення йому тілесних ушкоджень. Вина обвинувачених в інкримінованому їм злочині об’єктивно підтверджена зібраними в ході досудового розслідування та дослідженими в ході судового слідства доказами. Вироком Шепетівського міськрайонного суду вказані особи визнанні винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого за ч.3 ст.187 КК України (розбій) та засуджені до покарання у виді позбавлення волі. Вирок не набрав законної сили.

15:36 05.06.2020

Вітання Ганнопільського голови  з Днем журналіста

Вітання Ганнопільського голови з Днем журналіста

Шановні журналісти! Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята! Журналісти – майстри слова, які не творять матеріальних цінностей, але саме вони великою мірою формують свідомість громадянина, його характер, поведінку, вчинки, активну життєву позицію. Завдяки вам, шановні журналісти, читачі оперативно отримують об’єктивну, правдиву інформацію. Ваші матеріали поповнюють літопис нашого району яскравими, незабутніми сторінками. Бажаю Вам, здоров’я, особистого щастя, невичерпної енергії задля втілення у життя всіх задумів, планів і мрій. Нехай сенсації, які Вам доводиться висвітлювати, будуть добрими, новини – позитивними, газетні статті – яскравими, а гонорари – високими. Нехай Ваша робота ніколи не перетворюється на рутинне ремесло і завжди супроводжується творчими злетами, пошуками та цікавими знахідками! З повагою, сільський голова Маргарита МЕДВЕДЮК

15:32 05.06.2020

Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей

Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей

У Міжнародний день захисту дітей, сільський голова Маргарита МЕДВЕДЮК з працівниками Ганнопільської громади відвідали понад 50 дітей з обмеженими можливостями, дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Під час спілкування Маргарита Іванівна поцікавилась умовами проживання дітей, матеріальним становищем та проблемами, з якими приходиться стикатися у повсякденному житті. Діти поділилися з сільським головою спогадами, планами на майбутнє та успіхами у навчанні. Працівники виконавчого комітету громади побажали дітям здоров’я, родинного затишку, здійснення мрій, гарно відпочити влітку та подарували солодощі та іграшки . Допомогу в придбані ласощів, надали працівники громади та депутат обласної ради Олександр МИКЛУШ . На заміну дітки подарували дорослим щирі дитячі посмішки та погляди вдячності.

16:24 01.06.2020

Дорогі діти!

Дорогі діти!

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначається День захисту дітей. Для нас, дорослих, немає в світі нічого більш важливого і цінного, ніж ви - діти. Діти – це диво, яке наповнює життя кожного дорослого щирою радістю і теплотою, це наше майбутнє, наш сенс життя і наше щастя. Бажаю вам, юні друзі, радіти своєму дитинству, веселитися і пустувати, розважатися і мріяти, а також добре вчитися і своїми успіхами радувати батьків та вчителів! Бажаю вам якнайбільше яскравих і світлих моментів у житті, моря вражень і веселих розваг. Не поспішайте дорослішати, адже саме дитинство - найщасливіша безтурботна пора, насичена неповторними подіями, грандіозними відкриттями. Я бажаю, щоб кожен із вас завжди відчував на собі всю материнську і батьківську любов, їх підтримку і захист від життєвих негараздів; бажаю кожному міцної сім’ї, яскравого сонця, мирного неба і всього необхідного для безтурботного дитинства. Батькам бажаю терпіння, доброти, ніжності та любові.

16:22 01.06.2020

ДЕНЬ ГЕРОЇВ.

ДЕНЬ ГЕРОЇВ.

23 травня в Україні відзначають День героїв, коли згадують всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу нашої країни. Цей день покликаний відродити героїчний дух минулих поколінь за допомогою яскравих прикладів лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та воїнів АТО. Українські герої поставили свободу рідного народу понад свої особисті інтереси і присвятили власне життя служінню українській нації. Пам’ятаючи історію, ми можемо змінювати майбутнє нашої держави. Наші національні герої є прикладами відповідальності за долю власної країни. Тож в цей день вшануймо пам’ять борців, які віддіали своє життя для добра народу: його свободи і державності, могутності і процвітання, миру і спокою. Голова громади Маргарита МЕДВЕДЮК та староста Андрій БІЛЯКЕВИЧ вшанували пам’ять покладанням квітів та хвилиною мовчання захисника України КОВАЛЬЧУКА Юрія Володимировича на останньому місці його спочинку. Честь і слава тим, хто нині стоїть на рубежах і оберігає наш спокій. Слава Героям!

16:17 01.06.2020

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

День вишиванки відзначають в третій четвер травня.У 2020 році це свято відзначимо 21 травня. Останнім часом вишиванка стала своєрідним символом патріотизму і любові до своєї країни. Багато її люблять за стильність і унікальність, адже кожен вишитий на ній візерунок має свій символ і значення.У День вишиванки всі, від малого до великого, вбираються і вирушають у своїх справах. Традиційне українське вбрання виглядає дуже святково і дарує всім відмінний настрій.

07:47 21.05.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь