A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

У Ганнополі відкрили Інклюзивно-ресурсний центр

У Ганнополі відкрили Інклюзивно-ресурсний центр

31 січня 2019 року у Ганнопільській об’єднаній територіальній громаді відбулося урочисте відкриття Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», який покликаний забезпечити реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти. З нагоди цієї події на урочисте відкриття завітали Народний депутат Верховної Ради України Роман Миколайович Мацола, перший заступник голови Хмельницької обласної ради Неоніла Вячеславівна Андрійчук, депутат Хмельницької обласної ради Олександр Петрович Миклуш, керівник Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації Олег Іванович Фасоля, директор Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Віталійович Яцковський, голова Славутаської районної державної адміністрації Богдан Петрович Маршук, голова Славутської районної ради Леонід Анатолійович Радзивілюк, їхні заступники, голови об’єднаних територіальних громад, начальники відділів освіти, представники преси, а також батьки та діти, для яких і було відкрито Центр. Першою із вітальним словом до усіх присутніх звернулася голова Ганнопільської сільської ради Маргарита Медведюк, яка висловила слова вдячності державі за можливість допомагати особливим дітям. Далі директор ІРЦ Олена Корнійчук розповіла про діяльність Центру та подякувала сільській владі за всебічну підтримку і допомогу у втіленні в життя цієї можливості, адже головною метою створення Інклюзивно-ресурсного центру є забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям. А це величезний крок вперед для всього українського суспільства. Привітали колектив, батьків та дітей з відкриттям Центру і поважні гості, які завітали до нас на свято. Після вітальних слів присутні перерізали символічну червону стрічку. Інклюзивно-ресурсний центр Ганнопільської сільської ради надаватиме допомогу не лише дітям своєї громади, а й дітям Берездівської, Крупецької, Улашанівської громад та дітям Славутського району. У ІРЦ працюватимуть логопед, практичний психолог, вчитель-реабілітолог та вчитель-дефектолог, які проводитимуть корекційно-розвиткові заняття з дітьми, складатимуть та за потреби коригуватимуть для них індивідуальні програми розвитку. Маючи висновок фахівців ІРЦ дитина зможе навчатися у інклюзивному або спеціальному класі звичайної школи. Крім того, батьки дітей з особливими освітніми потребами зможуть отримати консультації щодо розвиткових занять та адаптації дітей у інклюзивному класі. Заняття у Інклюзивно-ресурсному центрі є безкоштовне, тому запрошуємо усіх дітей з особливими освітніми потребами до нашого Центру, який розташований у с.Ганнопіль по вул.Корецька, 63.

13:04 01.02.2019

ПАМ' ЯТ К А про порядок прийому повідомлень по телефону, які містять погрози терористичного характеру

ПАМ' ЯТ К А про порядок прийому повідомлень по телефону, які містять погрози терористичного характеру

При отриманні анонімного повідомлення по телефону, яке містять погрози терорис-тичного характеру необхідно: -    Зафіксувати дату, час і тривалість анонімного дзвінка; -    При наявності автоматичного визначника номеру, відразу записати номер телефону, який визначився, що дозволить уникнути його випадкової втрати. При наявності звукозаписної апаратури відразу ж витягніть касету (міні диск) із записом розмови й прийміть міри до її збереження. Обов'язково поставте на її місце іншу касету. Можливий другий дзвінок зло-вмисника; -    По можливості визначити характер дзвінка - міський або міжміський; -    При одержанні анонімного дзвінка необхідно звернутись до аноніма з проханням докладно викласти свої вимог и, загрози, претензії, які (по можливості) зафіксувати на папері: -    Обов'язково зверніть увагу на звуковий фон при розмові з анонімом (шум автомашин або залізничного, авіаційного транспорту, звук теле - або радіоапаратури, голоси тощо); -    Під час розмови спробуйте відзначити стать і вік особи, яка дзвонила, особливості її (його) мовлення: •    голос (голосний, тихий, низький, високий, спокійний, істеричний, знайомий, змінений, дитячий);    • •    темп мовлення (швидкий, нормальний, повільний); •    вимова (виразна, перекручена, із заїканням, шепелява, з акцентом чи діалектом, у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння); •    манера мовлення (розв'язна, із глузуванням, із нецензурними виразами, правильна літера-турна):     •    загроза відтворена з магнітофонної плівки; •    загроза прочитана з паперу (заздалегідь приготовлений текст); •    зміст загрози - імпровізація того, хто дзвонив. -    Якщо можливо, ще в процесі розмови, через колег спробувати повідомити про анонімний дзвінок, який триває правоохоронним органам; - Необхідно, якщо це можливо, під час розмови одержати відповіді на наступні питання: •    куди, кому, за яким номером телефону дзвонить ця людина? •    які конкретні вимоги він (вона) висуває? •    висуває вимоги він (вона) особисто, виступає в ролі посередника або представляє якусь групу осіб, організацію? •    на яких умовах він (вона) або вони згодні відмовитися від задуманого? •    як і коли з ним (з нею) можна зв'язатися? •    кого Ви можете або повинні сповістити про цей дзвінок? -    По закінченню розмови з анонімом негайно повідомити правоохоронні органи; -    Щоб уникнути поширення слухів і паніки, обговорювати отриману від аноніма інформа¬цію з іншими колегами не рекомендується; -    У випадку отримання повідомлень терористичного змісту через інтернет: •    Негайно повідомити проте, що трапилося правоохоронні органи; •    Не виконувати ніяких робіт на комп'ютері, куди надійшло повідомлення з загрозами. Не вилучати повідомлення і не змінювати конфігурацію програм. Управління СБ України у Хмельницькій області: тел. №№ 65-72-73, 067 380-00-53 (чергова служба Управління)

14:08 25.01.2019

Пам’ятка щодо першочергових дій у разі виявлення вибухових пристроїв та отруйних речовин

Пам’ятка щодо першочергових дій у разі виявлення вибухових пристроїв та отруйних речовин

У разі виявлення предмета, підозрілого на вибуховий пристрій або такого, що може містити отруйні речовини (бандеролі, листи, невідомого походження з порошкоподібними речовинами, тощо), у першу чергу необхідно: -    негайно повідомити старшого начальника про виявлення характерних ознак вибухових пристроїв, чи отруйних речовин, місце їх знаходження, час виявлення та особу, яка виявила; -    викликати спеціаліста-вибухотехніка через чергову частину МВС чи МИС України: -    у разі підтвердження наявності ознак вибухового пристрою, чи отруйної речовини організувати евакуацію людей з будівлі чи території, що знаходиться під контролем; -    оперативно виконувати всі рекомендації спеціаліста-вибухотехніка. Характерними ознаками, що вказують на можливу наявність вибухових пристроїв або отруйних речовин, можуть бути: -    виявлення в громадських місцях чи транспорті валіз, пакунків, коробок та інших предметів, залишених без нагляду власників; -    отримання адресатом поштового відправлення, вміст якого чи відправник йому невідомі; -    наявність у виявлених предметів характерного вигляду штатних бойових припасів, навчально-імітаційних, сигнальних, освітлювальних, піротехнічних виробів чи їх елементів, наявність речовин невідомого походження (рідких, сипучих, газоподібних, тощо); -    наявність у виявлених предметів звуку працюючого годинникового механізму; -    наявність у виявленому предметі запаху бензину, газу, розчинника, паливно- мастильних матеріалів, хімічних речовин тощо; -    наявність диму, що виходить з предмету; -    наявність у виявленого предмета елементів (деталей), що не відповідають його прямому призначенню; -    надзвичайно велика маса виявленого предмета (наприклад, невідповідність ваги коробки від цукерок, банки кави, блокнота та інше); -    нестандартний засіб виготовлення посилочної тари; -    наявність будь-якого додаткового контакту предмета з об'єктами навколишньої обстановки: -    наявність у дверях, вікнах будь-яких сторонніх предметів, закріпленого дроту, ниток, важелів, шнурів тощо; -    наявність стороннього сміття, порушення грунту, покриття на газонах, тротуарах за відсутності пояснень щодо їх виникнення у відповідних служб. При виявленні підозрілих предметів суворо забороняється самостійно проводити з ними будь-які дії (торкатися, нахиляти, відкривати, переміщувати, підіймати, перерізати та ін.). Примітки: Треба пам’ятати, що марна трата часу при загрозі вибуху або отруєння людей може призвести до людських жертв! В усіх випадках про виявлення ознак вибухового пристрою або отруйних речовин повідомля ти оперативних чергових правоохоронних органів невідкладно. Управління СБ України у Хмельницькій області: тел. №№ 65-72-73, 067 380-00-53 (чергова служба Управління).

14:06 25.01.2019

Відбулося чергове засідання виконкому

Відбулося чергове засідання виконкому

23 січня 2019 року в приміщенні Ганнопільської сільської бібліотеки відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ганнопільської сільської ради. На даному засіданні затвердили перспективний план роботи виконкому на 2019 рік, перелік об’єктів та видів робіт, що можуть виконуватись порушниками, на яких судом накладене адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт, обговорили «легалізацію» тіньової зайнятості населення. На засідання були запрошені люди, які неналежно виконують свої батьківські обов’язки. Члени виконавчого комітету встановили даним громадянам виправний термін та винесли попередження. Також, розглядалося звернення Клепачівського старостинського округу про заборону руху транспортних засобів фактична маса яких перевищує 18 т. по вулиці Довгій в селі Клепачі. Зважаючи на те, що рух великотонажних автомобілів створює великий дискомфорт та небезпеку під час пересування пішоходів, пошкоджуюється дорожнє покриття, по даному питанню було прийняте позитивне рішення. Присутні заслухали та обговорили питання порядку денного, що стосувалися як різних сфер життєдіяльності громади, так і окремих її жителів та прийняли по них відповідні рішення.

09:59 24.01.2019

Представники Ганнопільської громади побували на урочистостях з нагоди відзначення Дня Соборності України

Представники Ганнопільської громади побували на урочистостях з нагоди відзначення Дня Соборності України

22 січня 2019 року представники Ганнопільської об’єднаної територіальної громади у складі делегації від Славутського району взяли участь у міжобласних урочистих заходах з нагоди відзначення Дня Соборності України, які відбулися у с. Гуків Чемеровецького району. 100 років тому схід і захід об’єдналися в одну неподільну українську державу. У цей день на Софйському майдані в Києві проголосили Акт Злуки. Особливою ця подія є для нашого краю, адже саме по західному кордону Хмельниччини проходила умовна межа між ЗУНР та УНР. Уже стало доброю традицією відзначати цю дату на кордоні Хмельнччини та Тернопільщини. Цього року захід проходив на мосту через річку Збруч між селом Гуків, що на Чемеровеччині, та селищем Скала-Подільска Борщівського району. Понад три тисячі людей зібралися тут, аби стати свідками відзначення величної дати – 100-річчя Соборності України. Очільники областей обмінялися подарунками, молодь утворила прапор України з двох частин: Хмельнииччина представила жовтий, а Тернопільщина блакитний стяг українського прапора. Учасники дійства вирушили урочистою ходою до Пам’ятного Хреста легендарному генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу, де відбувся молебень за участю представників духовенства Православної церкви України з обох областей. Після урочистостей керівники областей привітали усіх зі святом, розпочалась концертна програма.

11:39 23.01.2019

Двом матерям з Ганнопільської громади присвоїли почесне звання України "Мати-героїня"

Двом матерям з Ганнопільської громади присвоїли почесне звання України "Мати-героїня"

21 січня в адмінбудівлі Ганнопільської сільської ради відбулись урочистості з нагоди присвоєння багатодітним матерям Ганнопільської громади почесного звання «Мати-героїня». Ці жінки заслуговують найвищих слів захоплення й подяки. Жителька села Рівки Петричук Валентина Сергіївна народила й виховала п’ятеро синів, з 1996 року трудилася на благо Свято-Покровського храму в с. Мухарів, а з 2008 року працює на посаді регента церковного хору Свято-Михайлівського храму в с.Ганнопіль. Жителька села Понора Сищук Валентина Миколаївна виростила четверо синів та доньку. Свою трудову діяльність розпочала у СТО «Хоняківське». Останніх чорити роки працює кур'єром в ПАТ Хмельницькобленерго. Голова Ганнопільської сільської ради Маргарита Медведюк відзначила величний подвиг жінок, які присвятили своє життя вихованню дітей, побажала їм міцного здоров’я, родинного тепла, благополуччя, а також, вручила матерям заслужені державні нагороди: посвідчення та нагрудні знаки  до почесного звання «Мати-героїня». Представники Ганнопільської громади подарували жінкам подарунки та солодощі, а працівники культури підготували гарні музичні вітання. Бажаємо цим сім’ям довгих щасливих років, сповнених любов’ю, миром і Божою ласкою.

14:31 21.01.2019

Відзначили 75-у річницю звільнення Славутського району від нацистських окупантів.

Відзначили 75-у річницю звільнення Славутського району від нацистських окупантів.

Сьогодні, 18 січня 2019 року з нагоди відзначення 75-ї річниці визволення Славутського району від гітлерівської окупації у Ганнополі відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника загиблих воїнів 1941-1945 рр. Присутні вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання. У закладах освіти Ганнопільської громади пройшли тематичні заходи присвячені цій пам’ятній даті. Учні перегорнули сторінки історичних подій Другої світової війни, доповнені кадрами воєнної кінохроніки, піснями та віршами на воєнну і патріотичну тематику. Голова Ганнопільської об’єднаної територіальної громади Маргарита Медведюк, разом з керівниками району, мешканцями та гостями міста Славута, взяла участь у Всеукраїнській естафеті пам’яті та вклонилася фронтовому подвигу жителів Славутчини часів Другої світової війни.

15:07 18.01.2019

Пам'ятай про правила поведінки під час купання на Водохреща!

Пам'ятай про правила поведінки під час купання на Водохреща!

Шановні жителі Ганнопільської громади! У зв’язку із святкуванням 18 січня водохресного Святвечора та 19 січня Водохрещення Господнього, яке передбачає церемонію освячення води на берегах річок, водоймищ, скупчення людей поблизу водних об’єктів та безпосередньо на кризі, купання людей в ополонках та у відкритих водоймах, зростає загроза загибелі людей на воді. З метою забезпечення безпеки і охорони життя людей та недопущення їх загибелі на водних об’єктах, дотримуйтеся основних правил поведінки на водних об'єктах під час святкування Водохреща: - якщо Ви вирішили зануритися у воду порадьтеся спочатку із лікарем; - утримайтеся від купання, якщо у Вас хворе серце; - не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння. Алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку; - у жодному разі не намагайтеся зігрітися алкогольними напоями. Особливу увагу слід звернути на те, як правильно зігрітися після тривалого перебуванні на холоді. У жодному разі не можна раптово занурювати ноги в гарячу воду чи відігрівати їх на гарячій батареї. Швидке нагрівання може призвести до виникнення тромбозу судин та ускладнити перебіг захворювання. Зігрівати потерпілого потрібно поступово. Можна зробити легкий масаж кінцівок. Якщо чутливість і колір шкіри відновились, то в подальшому лікуванні немає потреби, в іншому випадку - негайно зверніться до лікаря. Крім того, не вирушайте на водоймища поодинці – це небезпечно! Краще перебувати в місцях спеціально облаштованих для святкування! Шановні громадяни пам’ятайте, що дотримання елементарних правил безпеки – це запорука вашого благополуччя!

08:57 18.01.2019

Керівники громади відвідали Великоскнитський НВК

Керівники громади відвідали Великоскнитський НВК

17 січня голова Ганнопільської об’єднаної територіальної громади Маргарита Медведюк і начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Віктор Власюк з робочим візитом завітали до Великоскнитського навчально-виховного комплексу. У ході зустрічі з директором Великоскнитського НВК, обговорили облаштування класів та ремонт навчального закладу, оглянули новітні технології, які були закуплені у 2018 році. Приємно порадувало те, що учні вправно користуються новітніми технологіями, виконують завдання на сучасних мультимедійних дошках, які допомагають краще засвоїти інформацію. Першокласники вміло використовують лего для складання слів та використовують сучасний плазмовий телевізор, який діти під час навчального процесу можуть дивитись без обмежень, адже він не завдає шкоди здоров’ю. Незабаром у них відбудеться свято Букварика, до якого вони ретельно готуються.  

15:48 17.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь