A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Молодь на ринку праці Хмельниччини

Молодь на ринку праці Хмельниччини

Щороку в останню неділю червня в Україні відзначають День молоді. Молоддю прийнято вважати людей віком від 18 до 35 років. Проте Всесвітня організація охорони здоров’я «продовжує» цей вік до 44 років. Служба зайнятості Хмельниччини активно сприяє молоді обрати професію, щоб реалізуватися в професійному плані та зайняти свою нішу на ринку праці. У січні-травні 2020 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися понад 15 тис. осіб з числа молоді віком до 35 років, з них – 8 тис. мали статус безробітного, отримали роботу – 2671 особа. Найбільше молодь працевлаштовується за професіями: економіст, продавець, касир, кухар, офіціант, бухгалтер, юрист, викладач, лікар, інженер-програміст, агроном, менеджер зі збуту тощо. Особлива роль відводиться профорієнтаційній роботі. Протягом січня-травня поточного року профорієнтаційні послуги отримали майже 7 тисяч безробітних молодих осіб та близько 5 тисяч осіб з числа молоді, яка навчається. Фахівці з профорієнтації розповідають як користуватися джерелами пошуку вакансій, дають поради як підготуватися до співбесіди з роботодавцем та написати «ідеальне» резюме. Окрім того молодь має змогу пройти онлайн-курси на платформах: «Career Hub», «Prometheus», «Coursera», «Освітній портал», «Платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри», «Дія.Цифрова освіта» для отримання додаткових знань та компетенцій. Проведення профорієнтаційних заходів допомагає молодим людям зробити правильний вибір професії, стати більш конкурентоспроможними, реалізувати свої мрії. Адже роботодавці воліють бачити в своїх командах людей, які готові досягати результатів, які люблять справу, вчаться і виконують роботу найкращим чином. Тож, бажаємо усім молодим людям бути активними, здобувати знання, наполегливо працювати над собою та будувати великі плани на майбутнє. Хай ваші мрії втілюються в реальність, життя буде радувати і дивувати, а будь-яка перешкода робить вас тільки сильнішими!

10:02 26.06.2020

Відновне правосуддя щодо неповнолітніх

Відновне правосуддя щодо неповнолітніх

 Україна на даний час знаходиться на етапі формування національної моделі відновного правосуддя. Відновне правосуддя є новим підходом до реагування на протиправну поведінку та вчинення злочинів, який враховує інтереси громади, потерпілої особи та правопорушника. Програма відновного правосуддя застосовується за чотирьох умов Перша – наявність потерпілої сторони (фізичної або юридичної особи). Друга – якщо неповнолітній вперше вчинив злочинне великої або середньої тяжкості. Третя – визнання неповнолітнім факту вчинення злочину. Четверта – і неповнолітній, і потерпілий дали згоду на участь у програмі. Діти у конфлікті з законом, тобто які вчинили кримінальні або адміністративні правопорушення, відповідно до чинного законодавства та міжнародни хзобов’язань України, зокрема Конвенції ООН про права дитини, потребують належного поводження з боку держави, з урахуванням вікових, фізичних та психологічних особливостей, а також умов, в яких вони перебувають. Не менш важливим є забезпеченняз ахисту прав дітей у контакті з законом – дітей-потерпілих від правопорушень та недбало гоставлення з боку дорослих, а також дітей-свідків злочинних діянь. Тому утворена постановою Кабінету Міністрів Українивід 24 травня 2017 року №357 Міжвідомчакоординаційна рада з питань правосуддя щодо неповнолітніх розпочала роботу з підготовки законопроекту «Про правосуддя, дружнє до дитини», метою якого є максимальне наближення національної юстиції щодо дітей до міжнародних стандартів. Це відповідає і схваленій розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 року №1027-р Національній стратегії реформування системи юстиції щодо дітей на період до 2023 року, яка передбачає вдосконалення механізмів юстиції щодо дітей на засадах забезпечення їх прав шляхом виконання программ профілактики правопорушень серед дітей, здійснення ефективних заходів соціальної адаптації та реабілітації неповнолітніх, які перебувають у конфліктіі з законом. Умовами проведення процедури відновного примирення (медіації) є: -активна участь сторін у вирішенні правового конфлікту на основі діалогу потерпілого і дитини у конфлікті з законом; -залучення до процедури відновного примирення нейтрального неупередженого посередника (медіатора), який допомагає сторонам досягти порозуміння, налагодити та проводити переговори; -добровільна згода потерпілого і дитини на участь у процедурі, можливість відмовитись від участі у ній на будь-якому етапі; -конфіденційність інформації про перебі гпроцедури; -взаємназгода при формуванні остаточного рішення у межах вирішення кримінально-правового конфлікту. Виконання дитиною угоди за результатами процедури відновного примирення (медіації) залежно від ступеню її виконання та обставин кримінального провадження може бути підставою для звільнення від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження, або звільнення від покарання, або звільнення від відбування покарання, або врахування як обставини, що пом’якшує покарання.

14:44 25.06.2020

ЗАСІДАННЯ 52-Ї СЕСІЇ ГАННОПІЛЬСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

ЗАСІДАННЯ 52-Ї СЕСІЇ ГАННОПІЛЬСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Сьогодні, 25 червня 2020 року, під головуванням сільського голови Маргарити Медведюк в приміщенні Ганнопільського будинку культури, відбулось засідання чергової 52-ї сесії Ганнопільської сільської ради VІI скликання. Із 23 народних обранців на пленарне засідання прибули та зареєструвалися 12 осіб. Згідно затвердженого порядку денного розглянуто встановлення місцевих податків і зборів, земельні питання, звіт поліцейських офіцерів громади за квітень-червень 2020 року, та інші. Депутатами поіменно проголосовано та розглянуто всі заплановані питання порядку денного з яких прийняті відповідні рішення. По закінченні засідання сесії сільський голова Маргарита Медведюк привітала всіх присутніх з наступаючим Днем Конституції України, побажала міцного здоров’я, достатку, злагоди, здійснення всіх мрій та миру в рідній Україні.

14:25 25.06.2020

Всьому виною оковита.

Всьому виною оковита.

29 січня 2020 року село Довжки Славутського району сколихнула страшна звістка: в меліоративному каналі села виявлено тіло місцевого жителя з численними тілесними ушкодженнями та у напівоголеному стані. Слідчо-оперативна група, виїхавши на місце події, виявила одяг потерпілого та сліди волочіння тіла, які привели до будинку, розташованому поблизу меліоративного каналу по вул. Чорновола в с. Довжки. Численні сліди злочину виявлено і у самому будинку. Як з’ясувалося під час досудового розслідування пригода сталася напередодні, 28.01.2020 у вечірній час. Троє чоловіків, у тому числі потерпілий, розпивали спиртні напої у будинку одного з жителів села. Виявивши, що спиртне закінчилося, власник будинку примушував потерпілого йти ще за горілкою, пригадавши йому ще й те, що останній грішив дрібними крадіжками. Не обмежившись словесним конфліктом, господар завдав потерпілому декілька ударів кулаком по голові. До нього приєднався й товариш, який вирішив допомогти провчити негідника. Якби конфлікт закінчився на цій стадії, вдалося б уникнути тяжких наслідків. Проте, коли потерпілий зібрався йти додому, біля виходу з будинку господар наздогнав його, завдавши ще декілька ударів ногою та рукою, а співучасник потягнув його за одяг та коли той упав, обидвоє ногами у взутті нещадно почали гамселити по голові, тулубу та ногах бідолаху, не зважаючи на його крики та прохання припинити побиття. Коли потерпілий вже не мав сили кричати, бити припинили та вирішили випити ще. Повернувшись з новою порцією горілки, один із злочинців виявив, що побитий чолові не подає ознак життя. Недовго думаючи, зловмисники вирішили позбутися тіла, витягнувши його до меліоративного каналу, залишаючи по дорозі одяг, який стягувався з тіла загиблого, та повернулися до хати, щоб продовжувати пити горілку. Коли ж у селі з’явилися працівники поліції, «герої» втекли до сусіднього села, де й були затримані наступного дня. Проведеною судово-медичною експертизою тіла загиблого виявлено численні тілесні ушкодження, травми голови, грудної клітки, попереку, переломи ребер та стегнових кісток, які й потягли за собою виникнення після травматичного шоку та спричинили настанням смерті. Вироком Шепетівського міськрайонного суду від 17.06.2020 винних засуджено до 8 років та 6 місяців позбавлення волі кожного. Під час судового розгляду кримінального провадження обвинувачені пояснили свої вчинки надмірним вживанням спиртних напоїв. Призначаючи покарання судом враховано як пом’якшуючу вину обставину - щире каяття та активне сприяння у розкритті злочину, так і обтяжуючу – перебування у стані алкогольного сп’яніння, а також негативну характеристику з місця проживання, відсутність міцних соціальних зв’язків та роботи, поведінку обвинувачених після вчинення злочину та їх намагання позбутися тіла. Слід зауважити, що вирок не набрав законної сили, оскільки обвинувачені мають право на його апеляційне оскарження упродовж 30 днів. Прокурор Шепетівської місцевої прокуратури І. Гучинська

12:49 25.06.2020

Шепетівська місцева прокуратура з місцем дислокації в м. Славута повідомляє:

Шепетівська місцева прокуратура з місцем дислокації в м. Славута повідомляє:

Шепетівською місцевою прокуратурою з місцем дислокації в м. Славута 29.05.2020 до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 248 КК України (порушення правил полювання на звірів, що занесені до Червоної книги України), ч. 3 ст. 369 КК України (пропонування, обіцянка та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею дій в інтересах того, хто обіцяє, пропонує і надає таку вигоду, з використанням наданого службового становища). Так, досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчими Славутського відділу поліції ГУНП в області, встановлено, що у кінці листопада 2019 року, обвинувачений, перебуваючи на полюванні у лісовому масиві Державного підприємства «Славутське лісове господарство», вполював шляхом відстрілу самця «лося європейського» віком близько трьох років, який занесений до Червоної книги України. Вказаним діями, обвинувачений заподіяв державним інтересам, в особі Державного підприємства «Славутське лісове господарство», матеріальних збитків на суму 130000 гривень. В подальшому, обвинувачений, усвідомлюючи, що може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за свої неправомірні дії, з метою уникнення від кримінальної відповідальності за вчинене кримінальне правопорушення, надав слідчому, який здійснював досудове розслідування у кримінальному провадженні, та є службовою особою, що займає відповідальне становище, неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів в сумі 300 доларів США за не притягнення до кримінальної відповідальності та прийняття процесуальних рішень на його користь у кримінальному провадженні. За вчинення вказаних злочинів обвинуваченому загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі. Перший заступник керівника місцевої прокуратури О. Базан

12:46 25.06.2020

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ

   Виконавчий комітет Ганнопільської сільської ради на своєму засіданні 24 червня розглянув 8 питань порядку денного.

08:29 25.06.2020

СЬОГОДНІ 23ЧЕРВНЯ 2020 РОКУ СВІЙ 95 РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ СВЯТКУЄ ЖИТЕЛЬ С.ДОВЖКИ ТИМОЩУК ІЛЛЯ ПИЛИПОВИЧ

СЬОГОДНІ 23ЧЕРВНЯ 2020 РОКУ СВІЙ 95 РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ СВЯТКУЄ ЖИТЕЛЬ С.ДОВЖКИ ТИМОЩУК ІЛЛЯ ПИЛИПОВИЧ

 Сільський голова Маргарита МЕДВЕДЮК, староста села Валентина БАБИЦЬКА завітали до помешкання жителя села Довжки й привітали нашого земляка – зі славним ювілеєм 95 річчям від Дня народження. Таких людей, як Ілля Пилипович – залишилися одиниці в громаді, це живі свідки епохи. Бувши учасником бойових дій Другої світової війни, пройшов нелегкий життєвий шлях. Скільки було пережито за ці роки, скільки Вами було зроблено доброго для оточуючих! Низький уклін Вам! Прийміть наші вітання і подяки та чекаємо, що всього через якихось п’ять років Ви широко відзначите вже віковий ювілей! Бажаємо Вам сонячного настрою, багато прекрасних добрих днів, і будемо чекати запрошення на Ваш столітній ювілей.

14:27 23.06.2020

Шановні працівники державної служби!

Шановні працівники державної служби!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята - Дня державної служби. Нехай чесність та відповідальність будуть незмінними супутниками при виконанні почесного обов’язку – служінню народу України. Бажаю Вам міцного здоров'я, творчого натхнення у вашій нелегкій та відповідальній роботі, високої професійної майстерності. Нехай з вами завжди буде мудрість, витримка і сила духу, які допоможуть зробити все можливе для створення економічно сильного, соціально заможного та духовно багатого краю, а ваші дії будуть мудрими, щоденна робота викликає повагу та довіру громадян. Щоб кожен день вашого життя був щасливий і радісний, а родинне тепло і затишок допомагали у виконанні почесного і відповідального професійного обов’язку.

10:40 23.06.2020

Оновлені вимоги щодо дотримання карантинних обмежень

Оновлені вимоги щодо дотримання карантинних обмежень

УВАГА!!!! З 22 червня 2020р. набирають чинності оновлені вимоги щодо дотримання карантинних обмежень. Етапи виходу з карантину скасовано. Адаптивний карантин продовжено до 31 липня 2020р. Працівники Славутського відділу поліції закликають місцевих жителів не порушувати карантинні обмеження , відвідувати будь- які приміщення , перебувати в громадському транспорті виключно в масках та мати при собі особисті документи. Також забороняється проведення масових ( культурних, розважальних , спортивних , соціальних , релігійних , рекламних та інших) заходів за участі більше однієї особи на 5кв. метрів площі будівлі або території ( якщо захід проводиться на відкритому повітрі) з дотриманням дистанції між учасниками не менше , ніж 1,5 метра. З 22 червня забороняється здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, зокрема пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному , залізничному транспорті , у міському, приміському,міжміському , внутрішньо обласному та міжобласному сполученні , в кількості більше ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту та контроль за використання пасажирами захисних масок. За умови дотримання заходів безпеки дозволяється робота закладів громадського харчування ( ресторанів, кафе тощо), торгівельно-розважальних центрів (крім розміщених у них магазинів) , діяльність закладів , що надають послуги з розміщення , закладів розважальної діяльності, фітнес – центрів тощо. Щодо стосується осіб, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома» , такі особи не підлягатимуть обсервації. Не підлягають самоізоляції всі особи , які досягли 60-річного віку. Працівники Славутського відділу поліції проводять рейди з метою виявлення порушників та нагадують про те, що згідно ст.44-3 КУпАП порушення правил щодо карантину людей тягне за собою накладення штрафу на громадян — від 17 000 до 34 000 гривень. Дотримуйтесь рекомендацій та будьте здорові!!!!

10:07 23.06.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь