A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ

ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ

 3 серпня, відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки із надзвичайних ситуацій Ганнопільської сільської ради. На засіданні були присутні голова громади Маргарита Медведюк, члени комісії та запрошені директори НВК. Розглядалися питання про заходи з запобігання поширенню на території Ганнопільської ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2, а зокрема питання про порядок відновлення роботи навчальних та дошкільних закладів.

08:18 04.08.2020

НОВИЙ ПАРКАН ДОВЖКІВСЬКОГО НВК

НОВИЙ ПАРКАН ДОВЖКІВСЬКОГО НВК

Всім нам хотілося б зробити навколишній світ трохи кращим, чи не так? Одним лише безперервно когось критикуючи та чекаючи, поки хтось за когось щось зробить, а іншим – небайдужим, власним прикладом, по-господарськи опікуючись доброустроєм, віддаючи свій особистий час, зусилля і працю задля того, щоб оточення стало кращим. За підтримки Ганнопільської сільської ради у селі Довжки встановлюють новий паркан, який огороджує територію Довжківського НВК. Демонтаж старої зношеної огорожі, та встановлення нового металевого паркану проводять своїми силами працівники НВК. Тож відтепер шкільне подвір’я стане ще затишніше та набуде естетичного вигляду. Виконавчий комітет Ганнопільської сільської ради виносить щиру вдячність всім хто долучився до благородної справи! Наразі роботи тривають. На черзі – територія будинку культури.

15:40 03.08.2020

Благоустрій громади – справа щоденна

Благоустрій громади – справа щоденна

Виконавчим комітетом Ганнопільської сільської ради продовжується робота з благоустрою території нашої громади. Щиро вдячні громадянам, підприємствам, установам та організаціям сіл (яких більшість), які з розумінням ставляться до виконання правил благоустрою території села і охоче підтримують чистоту та порядок на своїх та прилеглих територіях. Велика вдячність власникам приватних домоволодінь, які не зважаючи на пору року (проходять жнива) підтримують свої та прилеглі території в належному стані. Таких людей у наших селах більшість. І вигляд наших сіл у великій мірі залежить від власників приватних домоволодінь. В ході обстеження території громади, з метою перевірки стану утримання об'єктів благоустрою, санітарно-технічного стану території, було встановлено порушення правил благоустрою. Після підведення підсумків було надіслано приписи тій невеликій кількості керівників організацій , власникам будинків про усунення недоліків найближчим часом. Підсумовуючи хочеться зазначити, що виконавчий комітет Ганнопільської сільської ради не знімає з себе відповідальності за благоустрій території громади та всі недоліки в цій сфері. Для досягнення бажаних результатів нам потрібно співпрацювати, зосередившись на спільній меті, а це привабливий вигляд нашої громади не тільки для гостей, а в першу чергу для його мешканців.

15:32 31.07.2020

ДОРОГІ ВИПУСНИКИ, БАТЬКИ, ВЧИТЕЛІ!

ДОРОГІ ВИПУСНИКИ, БАТЬКИ, ВЧИТЕЛІ!

Сьогодні у вас свято, якого немає у жодному календарі – воно буває лише раз у житті кожної людини. Але не зважаючи на це, в ньому зустрічаються біль розлуки та світлі надії, сум прощання і радість зустрічі з майбутнім. Ось і зараз прийшов час, коли єдина для випускників наших шкіл стежина, якою вони прямували протягом 11 років навчання, розійдеться у різні напрямки. Сьогодні для вас відкрито нову сторінку життя — вибір професії, а це перший крок у дорослий світ. Від цього вибору залежить не тільки ваше майбутнє, а й щастя, добробут ваших родин. Ваші батьки та наставники покладають на вас великі сподівання. Ваші успіхи стануть найвищою винагородою вашим учителям та рідним. Мої вітання, моя подяка педагогам, наставникам, вихователям. Тим, хто віддає частинку свого серця дітям та виводить їх на широкий життєвий шлях. Хочу привітати батьків сьогоднішніх випускників. Разом зі своїми дітьми Ви пройшли цей довгий і непростий шлях. Разом з ними навчалися, раділи першій написаній букві та першому прочитаному слову, переймалися невдачами та підтримували у важку хвилину. Нехай же Ваші діти завжди вас люблять, ніколи не забувають дороги до рідної домівки. Шановні випускники! Нехай здобуті в школі знання допомагають вам крокувати в завтрашній день, а друзі, яких ви знайшли за роки навчання, будуть вашою надією та опорою в житті. Нехай дорогі вашому серцю вчителі залишаються найкращими порадниками. Тож бажаю кожному з вас успіхів, здійснення усіх задумів, наснаги, оптимізму та невичерпної енергії! Хай щасливим буде для Вас шлях самостійного життя, хай завжди поруч будуть вірні друзі та мудрі наставники! Щасливої та щедрої долі у житті, Вам, дорогі випускники!!! З любов'ю, сільський голова Маргарита МЕДВЕДЮК.

09:55 31.07.2020

30 липня у світі відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

30 липня у світі відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну та є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні наслідки. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Щорічно близько 600 – 800 тисяч осіб у світі продають за кордон з метою експлуатації (за оцінками уряду США). Експлуатація може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють. Причини, з яких люди потрапляють до рабства – низький рівень життя, бажання заробити, а також нездатність адекватно оцінити пропозиції роботи від прихованих «работорговців». Торгівля людьми може відбуватись у різних формах: трудова експлуатація, сексуальна експлуатація, примусове жебрацтво, примусове залучення у кримінальну діяльність та збройні конфлікти, торгівля людьми з метою вилучення органів. Останніми роками фіксується все більше випадків торгівлі людьми з метою трудової експлуатації в різних країнах. Якщо ж Ви все-таки вирішили працювати за кордоном, важливо пам’ятати, що при працевлаштуванні за кордоном необхідно дотримуватися встановлених норм і правил, володіти повною та достовірною інформацією про роботодавця, мати укладений трудовий контракт. Більше інформації у «STOPторгівлі людьми!». Важливі контакти!!! Якщо Ви або Ваші рідні потрапили у ситуацію торгівлі людьми, зверніться по допомогу: • Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультуванням емігрантів: 0-800-505-501, 527 • Міністерство закордонних справ України – (044) 238 16 57 • Укрбюро Інтерполу (розшуку осіб, зниклих за кордоном (044) 256 12 53 • Департамент боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України (постраждалим за кордоном або в межах України) – (044) 374 37 85 • Урядова «гаряча лінія» – (044) 284-19-15), www.ukc.gov.ua

10:33 30.07.2020

Сільська рада придбала комп’ютерну техніку для першокласників

Сільська рада придбала комп’ютерну техніку для першокласників

Одним із ключів до якісного навчання є наявність комп’ютерів у класах, що дає можливість впровадження новітніх стандартів для навчання та розвитку дітей. У рамках Концепції НУШ Ганнопільська сільська рада придбала комп’ютерну техніку у заклади повної загальної освіти громади, а саме: ноутбуки (6) та багатофункціональні кольорові пристрої (6). Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Наразі очікується й інше оснащення початкових класів за стандартами НУШ.

17:00 29.07.2020

ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ-УКРАЇНИ

ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ-УКРАЇНИ

 28 липня, у день величного християнського свята Рівноапостольного Князя Володимира, ми відзначаємо День хрещення Київської Русі-України. Сердечно вітаючи жителів нашої громади та району, від щирого серця бажаю, щоб свято Хрещення зцілило та об’єднало наші душі у великій вірі до нашого Спасителя, примножувало добробут в кожному домі, давало здоров’я на багато мирних і щасливих років. Згадаймо й помолімося за здоров’я та многая літа тих, хто захищає державу, хто утверджує золотий Володимирів тризуб на українському Донбасі. Нехай Господь їх береже, надає сил та віри в перемогу, яку ми обов'язково здобудемо та побудуємо гідне життя для наступних поколінь українців. Хай щира віра в Україну об’єднає нас та надасть сили рухатися далі на шляху до процвітання нашого краю та рідної Батьківщини! Нехай Господь оберігає Україну та Український народ і дарує своє благословення. Зі святом! З повагою , сільський голова МАРГАРИТА МЕДВЕДЮК

08:29 28.07.2020

На території Ганнопільської сільської ради місць для купання не передбачено

На території Ганнопільської сільської ради місць для купання не передбачено

Купальний сезон у розпалі, а отже і кількість нещасних випадків на воді чи не щодня лякає невтішною статистикою. В червні на водоймах України загинуло понад 100 осіб, із них — більше ніж 30 дітей. На Хмельниччині це — 34 осіб, серед яких є четверо дітей. Що стосується Ганнопільської сільської ради, то початку року втопилася одна людина. Часто причина загибелі людей на воді дуже проста — вони не розрахували свої сили, або ж купалися в нетверезому стані. Також це може бути переохолодження. Основна причина загибелі дітей на воді — відсутність батьківського контролю. Загалом, варто знати золоте правило: купатися можна лише в чітко відведених та обладнаних для того місцях, в яких проведено обстеження акваторії дна. Тобто, водолази очистили його від будь-яких зайвих предметів. Також у місці відпочинку повинно бути встановлено рятувальний пост чи станцію, де чергують спеціально навчені надзвичайники та медичний працівник, який у змозі надати першу допомогу при утопленні. Такі люди проходять атестацію та забезпечені необхідним майном для рятування. На території Ганнопільської сільської ради місць для купання не передбачено Відтак, на всіх водних об’єктах громади власники чи орендарі повинні встановити табличку з відповідним попередженням: «купатися заборонено». Це потрібно для того, аби ще раз застерегти людей, що вони свідомо наражають себе на небезпеку. Однак, попри заборони та перестороги, тих, хто бажає розрядитися та відпочити на воді, не меншає. Врятувати ситуацію та зменшити смертність на воді можуть власні облаштовані пляжі для купання. А поки що найближче місце відпочинку є в місті Славуті. Відтак, нагадуємо основні правила безпеки, яких необхідно дотримуватись на воді, адже знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя, а також отримання задоволення від відпочинку. • діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих; • вчитися плавати потрібно під керівництвом інструктора або батьків; • не купайтеся і не пірнайте у незнайомих місцях, це можна робити у спеціально відведених місцях; • не можна запливати за обмежувальні знаки; • слід дуже обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, особливо, коли є вітер або сильна течія; • якщо течія вас підхопила, не панікуйте, треба пливти за течією, поступово і плавно повертаючи до берега; • не купайтеся в холодній воді, щоб не сталося переохолодження; • не треба купатися довго, краще купатися кілька разів по 15-20 хв; • не можна гратися на воді у такі ігри, які можуть завдати шкоди; • не подавайте без потреби сигналів про допомогу; • не пірнайте під людей, не хапайте їх за ноги; • купатися рекомендовано вранці і ввечері; • не слід купатися наодинці; • не підпливайте до коловоротів, пароплавів і катерів; • не стрибайте головою вниз у місцях, глибина яких вам невідома. • не забувайте, що вода несе й небезпеку! Шторм на морі, повінь, сильна злива можуть завдати шкоди не тільки навколишньому середовищу, але й людині!

15:32 27.07.2020

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ ТОРГІВЛІ!

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ ТОРГІВЛІ!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом – Днем працівника торгівлі! Стрімкий розвиток торговельної галузі, висока якість послуг та культура обслуговування населення – це результат вашої щоденної непростої праці. Від чіткої, організованої та ефективної роботи закладів торгівлі, професіоналізму, тактовності і чуйності продавців залежить настрій та комфорт кожного жителя нашої громади, враження, яке формується про наш край у гостей. Велика вам дяка за відданість професії, за терпіння і мудрість, адже дуже важко працювати з людьми, різними за вподобаннями, темпераментом та настроєм. У різних ситуаціях вам доводиться залишатись ввічливими й тактовними. Щиро бажаю усім працівникам торгівлі подальших успіхів, економічної стабільності та процвітання, вдячних покупців і гарного попиту на ваші товари! Нехай ваша праця завжди цінується і буде потрібною, приносить задоволення і стає джерелом позитивних емоцій, достатку й добробуту у ваших оселях. З повагою, сільський голова МАРГАРИТА МЕДВЕДЮК

08:31 27.07.2020

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПІДТРИМКИ АГРАРНОЇ ГАЛУЗІ , ЯКІ ЗДІЙСНЮЮТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ НА ТЕРИТОРІЇ ГАННОПІЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПІДТРИМКИ АГРАРНОЇ ГАЛУЗІ , ЯКІ ЗДІЙСНЮЮТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ НА ТЕРИТОРІЇ ГАННОПІЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ

Державою проводяться заходи із фінансування діяльності суб'єктів господарювання аграрного сектору з метою забезпечення життєздатності сільського господарства, його конкурентоспроможності, гарантування продовольчої безпеки країни. Більш детальна інформація на сайті Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу Хмельницької облдержадміністрації (https://www.apr.adm-km.gov.ua/) в розділі «Підтримка аграріїв». Серед базових напрямків державної підтримки аграрної галузі на 2020 рік у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України виділили: «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів»; «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств»; «Державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції»; «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників»; «Фінансова підтримка розвитку садівництва, виноградарства і хмелярства»; «Фінансування програм підтримки сільського господарства з державного бюджету». Також доводимо до керівників сільськогосподарських підприємств про те, що Український державний фонд підтримки фермерських господарств (Укрдержфонд) оголосив про проведення конкурсу на отримання фінансової підтримки на поворотній основі за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам». Переможці конкурсу отримують фінансову підтримку на поворотній основі у розмірі, що не перевищує 500 тис. гривень, із забезпеченням зобов’язання щодо повернення бюджетних коштів на строк до 5 років. Заявки та документи для участі в конкурсі приймаються регіональною комісією Хмельницького відділення з 21 липня 2020 р. по 19 серпня 2020 р. за адресою: м. Хмельницький вул. Свободи,70 кім.122. Перелік документів, які подаються для участі у конкурсі, передбачений п. 8 Постанови Кабінету Міністрів України № 1102 від 25 серпня 2008 р. (зі змінами). З ним можна ознайомитися на офіційному сайті Укрдержфонду (www.udf.gov.ua) або отримати особисто в регіональних відділеннях Укрдержфонду.

16:33 22.07.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь