Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

29-30 вересня – 80-ті роковини, відколи у Бабиному Яру, в Києві, були вбиті перші жертви нацистської політики винищення. В ці дні ми вшановуємо пам’ять десятків тисяч розстріляних.

Дата: 30.09.2021 09:58
Кількість переглядів: 361

 

Фото без опису

У 1941 році тут розстріляно тисячі мирних жителів міста Києва, винних лише у тому, що вони були євреями. За всі роки війни тут убито понад 100 тисяч людей – євреїв, українців, ромів, людей інших національностей, – а також військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні та інших жертв нацистської машини знищення. Це місце поєднує нас у нашій скорботі, а ще –  в усвідомленні необхідності пошуку та підтримки взаєморозуміння між нашими народами.

Те, що відбулося, увійшло в історію як одна з наймасовіших акцій знищення мирного населення в ході Другої світової війни. Масові розстріли євреїв відбувалися і в інших містах України, але саме Бабин Яр назавжди став справжньою братською могилою і символом Голокосту в Україні та символом Катастрофи на пострадянському просторі.

29. 09. 2021 року в Ганнопільській сільській бібліотеці спільно з працівниками культури Ганнопільської ОТГ відбувся захід до Дня пам'яті жертв Бабиного Яру, де запалили свічку пам’яті та хвилиною мовчання вшанували всіх жертв.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь