Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

29-30 вересня – 80-ті роковини, відколи у Бабиному Яру, в Києві, були вбиті перші жертви нацистської політики винищення. В ці дні ми вшановуємо пам’ять десятків тисяч розстріляних.

Дата: 30.09.2021 09:58
Кількість переглядів: 375

 

Фото без опису

У 1941 році тут розстріляно тисячі мирних жителів міста Києва, винних лише у тому, що вони були євреями. За всі роки війни тут убито понад 100 тисяч людей – євреїв, українців, ромів, людей інших національностей, – а також військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні та інших жертв нацистської машини знищення. Це місце поєднує нас у нашій скорботі, а ще –  в усвідомленні необхідності пошуку та підтримки взаєморозуміння між нашими народами.

Те, що відбулося, увійшло в історію як одна з наймасовіших акцій знищення мирного населення в ході Другої світової війни. Масові розстріли євреїв відбувалися і в інших містах України, але саме Бабин Яр назавжди став справжньою братською могилою і символом Голокосту в Україні та символом Катастрофи на пострадянському просторі.

29. 09. 2021 року в Ганнопільській сільській бібліотеці спільно з працівниками культури Ганнопільської ОТГ відбувся захід до Дня пам'яті жертв Бабиного Яру, де запалили свічку пам’яті та хвилиною мовчання вшанували всіх жертв.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь