A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Закон і порядок.

Дата: 19.06.2019 14:28
Кількість переглядів: 546

Засуджений за вчинення корупційного злочину

 

Шепетівською місцевою прокуратурою з місцем дислокації у м. Славута спрямовано на розгляд Славутського міськрайонного суду обвинувальний акт за фактом пропозиції, обіцянки та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.1 ст. 369 КК України).

Стороною обвинувачення у суді доведено суспільну небезпеку вчиненого кримінального правопорушення та надано докази, що фізична особа - підприємець, будучи інженером з технічного нагляду, який здійснював нагляд за виконанням робіт із капітального ремонту дороги за бюджетні кошти, мав невідповідний кваліфікаційний сертифікат, в частині виконання робіт по технічному нагляду об`єкта - капітальний ремонт дорожнього покриття. З метою запобігання розголошенню службовою особою даного факту та невжиття заходів реагування, щодо повідомлення Атестаційної архітектурно-будівельної комісії, громадянин пропонував, обіцяв та надав неправомірну вигоду, у сумі 10 тис.грн., начальнику міжрайонного відділу управління захисту економіки у Хмельницькій області.

Вироком Славутського міськрайонного суду визнано винним та засуджено жителя міста Шепетівка до покарання у виді штрафу в розмірі 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (максимум передбачений санкцією статті), що становить 12 750 гривень. Кошти (неправомірну вигоду) в сумі 10 000 гривень конфісковано в дохід держави.

 

 

Перший заступник керівника

Шепетівської місцевої прокуратури                                                              О. Базан

 

 

 

За умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, житель міста Нетішин постав перед судом!

 

Сучасна криміногенна ситуація і низький культурний рівень життя обумовлює поширеність такого суспільно - небезпечного діяння, як нанесення тілесних ушкоджень.

Шепетівською місцевою прокуратурою з місцем дислокації у м.Славута спрямовано на розгляд Славутського міськрайонного суду обвинувальний акт за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого жителем міста Нетішин.

За результатами досудового розслідування встановлено, що житель міста Нетішин, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння у квартирі свого знайомого, умисно наніс останньому численні удари кулаками рук та ногами по голові та тулубу, заподіявши потерпілому тілесні ушкодження, від яких він помер під час його госпіталізації до Славутської ЦРЛ.

Вироком Славутського міськрайонного суду вказаного громадянина визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення (злочин), передбаченого ч.2 ст.121 КК України та призначено покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі.

 

 

Прокурор Шепетівської місцевої прокуратури                         М. Голярдик

 

 

 

Славутчанина засуджено за злочин у сфері обігу наркотичних засобів

Правоохоронним органами міста Славута виявлено, що місцевий житель, з метою власного збагачення, незаконно, всупереч Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» та Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними» неодноразово збував речовину, яка згідно з висновком експерта являється наркотичним засобом - метадоном, обіг якого обмежено постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

Крім того, в ході санкціонованого обшуку за місцем проживання вказаної особи, виявлено та вилучено наркотичний засіб метадон, який останній зберігав з метою подальшого збуту.

Славутським міськрайонним судом місцевого жителя засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, який своїми умисними діями, які виразились у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також збуті наркотичних засобів вчинених повторно, вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 307 КК України.

 

Перший заступник керівника

Шепетівської місцевої прокуратури                                                       О. Базан

 

 

 

Засуджений за корупційний злочин

 

У серпні минулого року за процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.

 

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за злочин проти власності, правопорушник запропонував заступнику начальника слідчого відділу Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області неправомірну вигоду.

 

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та за вказаним фактом на підставі рапорту поліцейського розпочато кримінальне провадження.

 

Під час передачі коштів, громадянина, який таким чином намагався уникнути відповідальності, викрито, а грошові кошти в сумі 2 тис грн вилучено.

 

Стороною обвинувачення у суді доведено вину особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), ч. 2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з насильством, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 296 (хуліганство, пов’язане з опором іншим громадянам) КК України.

 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Базан, засудженому призначено покарання у виді 4 років 1 місяця позбавлення волі.

 

 

За втягнення та примушування особи до зайняття проституцією, житель Славутського району постав перед судом!

 

В Україні проституція поширюється значними темпами. Її полоненими стають значна кількість молодих дівчат. Сутенери, звідниці, різного роду злочинці шляхом обману, шантажу, змалювання нереальних перспектив (швидке збагачення, цікаві подорожі, корисні знайомства тощо) втягують дівчат, інколи хлопців, у сексуальний бізнес. Вони забезпечують повіям охорону, доставку до місця призначення, пошук клієнтів, і як правило, отримують дві третини виручки. У більшості випадків сутенерами виступають жінки - колишні повії та особи з кримінальним минулим. Така діяльність карається у законодавчому порядку.

Шепетівською місцевою прокуратурою з місцем дислокації у м.Славута спрямовано на розгляд Славутського міськрайонного суду обвинувальний акт за фактом створення та утримання місця розпусти, втягнення та примушування особи до зайняття проституцією жителем Славутського району.

За результатами досудового розслідування встановлено, що житель Славутського району  упродовж 2017-2018 років підшуковував молодих жінок, які перебували в уразливому стані, не мали роботи та постійного заробітку втягував до зайняття проституції.

Вироком Славутського міськрайонного суду вказаного громадянина визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 1 ст. 302, ч. 1 ст. 303, ч.2 ст.303 КК України та призначено покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі

 

 

Прокурор Шепетівської місцевої прокуратури                         М. Голярдик


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь