A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Секрет довголіття – у доброті та людяності

Дата: 28.01.2017 15:26
Кількість переглядів: 1017

Фото без описуНе раз, вітаючи рідних з ювілеями, днями народження, ми бажаємо їм не старіти душею, плекати молодість у серці та пройти життєвою стежиною аж до ста щасливих років. У житті буває по-всякому – добре і не дуже, але, коли поруч ми відчуваємо підтримку рідних людей, – все пережити і пройти через роки набагато легше. Не уявляє без родини свого життя і Марія Ульянівна Онопріюк із села Хоняків та Петро Іванович Балашевський із с. Прикордона Улашанівка. Саме в цих оселях Ганнопільської сільської ради 26 січня радісно гомоніли численні онуки та праправнуки, святково метушилася велика рідня, тому що Марія Ульянівна та Петро Іванович святкули свій 90-річний ювілей. 
Привітати ювілярів в цей день приїхали не лише родичі, а й працівники громади, які підготували та порадували іменинників концертом в їхню честь. Подарували квіти та подарунки, висловили глибоку вдячність ювілярам. Петру Івановичу за те, що він, як мільйони доблесних солдат вистояв і переміг у тій страшній війні та працював задля розвитку рідного краю.Довелося Петру Івановичу побачити все на своєму віку – і війну, і голод, і велику перемогу, пройти через сумні та радісні хвилини життя. 
Коли позаду дев»яносто років життя, важко описати його одним словом, бо воно – як книжка, яку гортати і перечитувати. І хоча Петро Іванович добре знає ціну прожитому, має про що розповісти і згадати – вірить, що багато чого ще потрібно зробити, а на все ласка Божа. Він – один із тих, кому Господь подарував цілу вічність, щоб передати її нащадкам і з висоти прожитих років подивитись на свій рід. Не кожному випадає таке щастя… 
А Марії Ульянівнї за її материнську любов, за те , що зуміла виховати та поставити на ноги восьмеро дітей.Всього за кілька хвилин спілкування з ювіляркою і її рідними (дякую Богу за такі щасливі миттєвості в моєму житті!) я зрозуміла, в чому головний секрет довголіття, і що об’єднує цю велику і дружню родину. Це найголовніші загальнолюдські цінності – людяність, вдячність, вміння співпереживати і поважати ближнього. У них у всіх світяться очі – від найстаршої Марії Ульянівни до її найменшеньких праправнучків! Та доброта, яку випромінює світло їх очей, додає сили і наснаги, вселяє віру в те, що світом править любов, добро і небайдужість...

Дякуємо ювілярам ,перш за все про те, що за 90 років не зачерствіла душа, а значить, не зачерствіють душі і в їх близьких, у всіх тих, хто збирається з ювілярами за одним столом, хто п’є з ними воду з однієї криниці, хто підставляє плече і протягує руку допомоги… Інакше й не може бути, бо всі вони мають перед собою прекрасний приклад для наслідування .
Многії літа вам, достатку, благополуччя і процвітання вашим родинам



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь