Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Якщо заяву і документи на житлову субсидію подати до 1 липня, то виплату буде призначено з початку неопалювального сезону

Якщо заяву і документи на житлову субсидію подати до 1 липня, то виплату буде призначено з початку неопалювального сезону

Відповідно до пункту 75 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, у разі подання заяви про призначення та надання субсидії протягом двох місяців з початку неопалювального (опалювального) сезону,  житлова субсидія призначається з початку такого сезону (але не раніше дня виникнення права на її отримання). Якщо житлову субсидію вже було призначено, то обов’язково звертатися за субсидією на наступний період потрібно лише деяким категоріям громадян. В основному, субсидія на наступний період продовжується автоматично, без звернення людини. Кому саме слід звернутись  до органу Пенсійного фонду України, читайте за посиланням: http://surl.li/ustwd  Якщо ви чи члени вашого домогосподарства належите до зазначеної категорії осіб, подайте документи до 1 липня, і тоді виплату вам буде призначено з 1 травня – з початку неопалювального сезону. Подати заяву та необхідні документи до органу Фонду можна в один із способів: через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг; поштовим відправленням – на адресу органу Фонду; онлайн – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний застосунок “Пенсійний фонд” або через портал “Дія”.

08:51 25.06.2024

У червні працюючі пенсіонери, які набули право на перерахунок пенсії, отримають підвищені виплати

У червні працюючі пенсіонери, які набули право на перерахунок пенсії, отримають підвищені виплати

З 1 квітня 2024 року пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки, проведено автоматичний перерахунок пенсії.  Право на проведення такого перерахунку визначає страховий стаж, набутий станом на 1 березня, у тому числі у січні-лютому 2024 року.  Оскільки до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відомості про сплату єдиного внеску за I квартал 2024 року надійшли у травні, перерахунок працюючим пенсіонерам проведено саме у травні.  Перерахунок проведено без додаткового звернення.  Уже в червні пенсіонери отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні два місяці.

08:49 25.06.2024

Коли лікарняний оплачується в розмірі 100% середньої зарплати?

Коли лікарняний оплачується в розмірі 100% середньої зарплати?

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам у розмірі 50%, 60%, 70% та 100% середньої заробітної плати (доходу). У розмірі 100% лікарняний оплачується за наявності в застрахованої особи понад вісім років страхового стажу. Також допомога по тимчасовій непрацездатності у розмірі 100% середньої зарплати незалежно від тривалості набутого страхового стажу виплачується, зокрема: - громадянам, віднесеним до 1-3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; - одному з батьків або особі, яка їх замінює, що доглядають хвору дитину віком до 14 років, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи; - ветеранам війни, постраждалим учасникам Революції Гідності та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та Захисників і Захисниць України; - донорам, які мають право на пільгу. Водночас, працівникам або гіг-спеціалістам резидента Дія Сіті, які є застрахованими особами, лікарняні виплачуються незалежно від страхового стажу, в розмірі заробітної плати, з якої фактично сплачено страхові внески. Крім того, у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (оподатковуваного доходу), незалежно від страхового стажу, призначається та виплачується допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та надається допомога по вагітності та пологах.

08:44 25.06.2024

За нашою адресою зареєстровано повнолітню особу (доньку), яка з нами не проживає. Чи потрібно нам для призначення житлової субсидії надавати акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства?

За нашою адресою зареєстровано повнолітню особу (доньку), яка з нами не проживає. Чи потрібно нам для призначення житлової субсидії надавати акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства?

Для призначення житлової субсидії без врахування повнолітньої особи, яка зареєстрована за адресою домогосподарства, але проживає окремо, необхідно зазначити таку інформацію в декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. У випадку, якщо людина не може надати підтверджуючий документ, що зареєстрована особа фактично не проживає за місцем своєї реєстрації (довідку з місця навчання або з місця роботи та ін.), житлова субсидія призначається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства. Людині надавати акт обстеження потреби немає – органи Пенсійного фонду України самостійно вживають заходів щодо отримання акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/ фактичного місця проживання особи та надсилають відповідний запит до виконавчих органів сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або військової адміністрації. На період очікування акта розгляд заяви відкладається і питання призначення житлової субсидії продовжується після його надходження (протягом 30 днів з дня подання заяви). Інформація про очікування органом Фонду акта обстеження з’являється в особистому кабінеті людини на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

08:39 25.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь