A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Обережно! Сказ.

Дата: 14.03.2024 16:39
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

З метою профілактики сказу фахівцями Славутської дільничної  лікарні ветеринарної медицини проводяться профілактичні щеплення домашніх тварин проти сказу в населених пунктах  зони обслуговування.

У період з початку 2024 року щеплено проти сказу 1633 тварин з них 905 собак,728 котів

Вакцинувати домашніх тварин від сказу потрібно щороку.Комплексне здійснення заходів,що включають стовідсоткове охоплення  профілактичними щепленнямитварин проти сказу згідно схеми,ветеринарно-санітарна освітня та роз’яснювальна робота серед населення зпитань профілактики сказу із широким застосуванням засобів масової інформації,дотримання правил утримання домашніх тварин,регулювання чисельності безпритульних тварин комунальною службою ОТГ дало той результат,що на протязі2023 і на початок 2024року в зоні обслуговування  Славутської дільничної  лікарні ветеринарної медицини не було зареєстровано жодного випадку на сказ серед домашніх тварин.

Нагадуємо ! Сказ- це небезпечна інфекційна  хвороба тварин та людей,яка супроводжується враженням центральної нервової системи.Зараження людини відбувається через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини, або слизові оболонки. Тільки вчасно наданий комплекс антирабічної допомоги може вберегти людину,яка постраждала від смертельного наслідку.Сказ тварин можна попередити. Найдієвіший  спосіб- вакцинація.

 Нехтування щепленням тварин проти сказу може призвести до захворювання тазагибелі ваших чотирилапих друзів і водночас стати загрозою для вашого здоров’я та здоров’я членів вашої родини.

Заходи з проведення профілактичних щеплень тварин проти сказу в зоні обслуговування тривають.З графіком їх проведення можна  ознайомитись на офіційних сайтах органів місцевого самоврядування.

 

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Ваше здоров'яу Ваших руках! Дбайте про нього!

 

 

Шепетівське районне управління Головного управління

Держпродспоживслужби в Хмельницькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь