A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

7 червня кожного року, починаючи з 2019 року, відзначають одне зі свят ООН - Всесвітній день безпеки харчових продуктів (ВДБХП).

Дата: 07.06.2023 05:10
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

 Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй, визнаючи велику кількість хвороб харчового походження, від яких страждають люди різного віку, в грудні 2018 року проголосила про заснування даного свята. Цей день покликаний привернути увагу громадськості і спонукати до дій всіх небайдужих людей, щоб допомогти запобігти, виявити і управляти ризиками харчового походження. Також ВДБХП повинен сприяти продовольчій безпеці, здоров'ю людини, економічному процвітанню, доступу безпечних продуктів на ринки і сталому розвитку.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) разом з Продовольчою і сільськогосподарською організацією Об'єднаних Націй (ФАО) сприяють проведенню Всесвітнього дня безпеки харчових продуктів по всьому світу.

На сьогоднішній день продовольчі системи повинні виробляти достатньо безпечних продуктів харчування для всіх. Визнання зв'язків між здоров'ям людей, тварин, рослин, навколишнім середовищем та економікою допоможе задовольнити потреби майбутнього.

Безпека харчових продуктів є спільною відповідальністю уряду, виробників і споживачів. Кожен повинен зіграти свою особливу роль, щоб їжа, яку ми споживаємо, була безпечною і здоровою. В рамках Всесвітнього дня безпеки харчових продуктів ВООЗ працює над тим, щоб включити питання безпеки харчових продуктів в громадський порядок денний і знизити тягар хвороб харчового походження в усьому світі.

 

ПАМ'ЯТАЙТЕ!

Безпека харчових продуктів рятує життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь