Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА І ЧЕРВОНОГО ПІВМІСЯЦЯ.

Дата: 08.05.2023 15:37
Кількість переглядів: 171

 

Фото без опису

8 травня у 176 країнах світу відзначається Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Ця дата збігається із днем народження швейцарського гуманіста та фундатора червонохресного руху Анрі Дюнана, який з’явився на світ 8 травня 1828 року. Приблизно з середини ХІХ століття Анрі Дюнан почав організовувати добровільні групи людей, метою і завданням яких була допомога і порятунок поранених на полях битв. У 1863 році з ініціативи гуманіста було скликано конференцію, на якій було затверджено міжнародний статус товариства Червоного Хреста, що дає змогу його членам вільно пересуватися і виконувати свої функції по всьому світу. Попередню офіційну назву – “Міжнародний Червоний Хрест” – було ухвалено 1928 року на 13-й міжнародній конференції товариства в Гаазі (Королівство Нідерланди). Організацію засновано на принципах добровільності, нейтральності, гуманності і універсальності, незалежності, єдності, неупередженості та добровільності. Міжнародний комітет Червоного Хреста провадить гуманітарну діяльність на території понад 80 країн, а за необхідності може дістатися до будь-якого найвіддаленішого куточка світу, де потрібна допомога. Штаб-квартира Всесвітньої організації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця знаходиться у Женеві (Швейцарська Конфедерація). Основними напрямками діяльності Червоного Хреста України є надання медико-соціальної допомоги незахищеним верствам населення – самотнім непрацездатним громадянам похилого віку, ветеранам війни та праці, інвалідам, багатодітним та неповним сім’ям, дітям-сиротам, дітям вулиці, біженцям, мігрантам, постраждалим від природних і техногенних катастроф. Товариство Червоного Хреста України проводить санітарно-профілактичну роботу, навчає населення навичкам надання першої допомоги, організовує безоплатне донорство, поширює знання про міжнародне гуманітарне право та підтримує всі ініціативи Міжнародного Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, спрямовані на допомогу людям.
Це свято об’єднує мільйони людей в усьому світі, для яких допомога іншим стала справою всього життя, покликом серця. Професіоналізм, почуття відповідальності, самовіддана праця, чуйне ставлення до людей, прагнення зарадити у скрутній ситуації, подарувати іншим віру в себе і свої можливості – це визначальні складові заслуженої шани і подяки за щоденну відповідальну працю червонохрестівців.
Тож бажаю Вам, шановні активісти, волонтери, міцного здоров’я, злагоди, наснаги у нелегкій праці, натхнення на добрі справи. Нехай Ваше життя завжди буде сповнене щастям та благополуччям!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь