A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Щороку 29 січня українці віддають данину пам’яті студентам, які героїчно полягли в бою під Крутами 1918 року, ставши символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну.

Дата: 29.01.2023 13:00
Кількість переглядів: 113

Фото без опису
 
В цей день відбулася подія, яка стала одночасно трагічною та героїчною сторінкою в історії Української революції 1917-1921 років. На залізничній станції Крути вояки-студенти прийняли нерівний бій за підступи до Києва, вони опинилися у центрі бою без належної підтримки, але не відступили. Ціною свого життя юні добровольці зупинили наступ противника. 300 оборонців Крутів полягли смертю хоробрих. Нечисленні полонені були закатовані. Дивом врятувалися одиниці з числа добровольців. Цей подвиг став легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за свободу і незалежність українського народу, взірцем палкої любові та відданості Батьківщині.
Історичні дати – не тільки пам’ять про минуле, а й ключ до того, щоб у майбутньому уникнути помилок минулого. Сьогодні Україна знову бореться за свою незалежність, можливість розвиватися, українці прагнуть жити в цивілізованій державі, де панує верховенство права і європейські цінності.
Схилимо наші голови в глибокій пошані перед світлою пам’яттю молодих Героїв. Нехай День пам’яті героїв Крут несе світло майбутнім поколінням, слугує прикладом глибокої любові, жертовності та милосердя заради вільного нашого сьогодення.
Пом’янімо сьогодні звитягу та безстрашність усіх тих, хто впродовж століть віддавав своє життя за незалежність України й продовжує це робити сьогодні…
Слава Україні! Героям Слава!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь