A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

20 червня, за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 2001 року, відзначається Всесвітній день біженців

Дата: 20.06.2022 09:08
Кількість переглядів: 499

 

Фото без опису

Цей день висвітлює права та потреби біженців, допомагаючи мобілізувати політичну волю та ресурси, щоб біженці могли не тільки виживати, але й жити повноцінним життям. Хоча важливо щодня захищати та покращувати життя біженців, такі міжнародні дні, як Всесвітній день біженців, допомагають зосередити увагу світової влади на тяжкому становищі тих, хто тікає від конфліктів чи переслідувань. Багато заходів, що проводяться у цей день, створюють можливості для підтримки біженців.

Кожного року у цей день ми привертаємо увагу суспільства до проблем людей, вимушених залишати свої домівки через війни, збройні конфлікти та переслідування. У 2022 році, внаслідок повномасштабного вторгнення росії до України, до величезної кількості цих людей по всьому світі додалися мільйони біженців-українців.

Мільйони українців, рятуючись від жахіть «русского миру», знайшли прихисток на чужині.

Люди втікали та продовжують втікати від небезпеки, від вибухів та обстрілів, від озброєних та жорстоких злочинців, для яких людське життя нічого не вартує.

Станом на 16 червня 2022 року 3,207 млн біженців з України зареєстровані на тимчасовий захист або в подібних національних програмах захисту у Європі.

Ніхто, з тих кого війна вимушено перемістила, не зможе забути жахи, свідками яких вони стали.

Дуже важливо дослухатись до таких людей, зрозуміти їх переживання. Бути готовим кожному допомогти по-своєму. Хто добрим словом, хто вчинком, хто ласкавою посмішкою, хто теплими речами, хлібом, кімнатою у власній оселі, грошима, роботою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь