A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

4 червня кожного року у світі відзначають Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії.

Дата: 04.06.2022 08:13
Кількість переглядів: 374

 Фото без опису

 

Починаючи з 2014-го року, через російську збройну агресію на Донбасі, Україна дізналась, як це втрачати дітей на війні.

На сьогодні внаслідок збройної агресії росії в Україні вбито 261 дитину, ще 465 отримали поранення. Однак, на жаль, ці цифри не є остаточними, адже наразі не можливо оцінити усіх масштабів трагедії українського народу на окупованих територіях.

В Україні за даними UNICEF, щодня гине двоє дітей і четверо отримують поранення відтоді, як рф вчинила повномасштабне вторгнення.

Діти найбільш вразливі під час виникнення військової агресії. Вони не лише втрачають радість дитинства через довгі і складні процеси вирішення конфліктів, а ще й стають жертвам таких правопорушень і злочинів як: вербування і використання у військових діях, вбивства, сексуального насильства, викрадення, нападів на школи і лікарні, відмови в наданні гуманітарного доступу до дітей, депортації до країни-окупанта та незаконного їх усиновлення.

Багато маленьких  українців та українок були змушені покинути свої власні домівки та шукати прихисток як у власній країні, так і за її межами. Багато з них загинули внаслідок бойових дій, деякі зникли безвісти, а інші отримали поранення, інвалідність, психологічні та тілесні травми. Також порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення – це діти, що перебувають в зоні воєнних конфліктів.

Тому Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії покликаний привернути увагу суспільства до наявної проблеми війни, до болю та страждання дітей усього світу, які піддаються фізичному та морально-психічному насильству. Нагадати людству, що саме вони, дорослі люди, є відповідальними за життя, безпеку та щасливе дитинство наших дітей.

     Вшануймо пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь