A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Дата: 26.04.2022 06:29
Кількість переглядів: 360

Фото без опису

 Цього фатального дня рівно 36 років тому, у 1986 році, на Чорнобильській атомній електростанції вибухнув четвертий енергоблок. З різницею у дві секунди сталися два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто величезну кількість радіоактивних речовин. 

Українці та увесь світ мають знати правду не лише про причини і наслідки аварії на ЧАЕС та їх ліквідацію, а й про сьогодення та майбутнє Чорнобильської зони відчуження.

Ці роковини ще раз нагадують суспільству як про жахливі наслідки катастрофи, так і про героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, які ціною свого життя і здоров’я врятували людство від катастрофи планетарного масштабу, за що заслуговують на велику вдячність і повагу.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.

Сподіваємося, що їхній подвиг не буде забутий нащадками, а нинішнє покоління зробить належні висновки, щоб не допустити подібної трагедії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь