A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Звернення щодо недопущення випалювання сухої рослинності.

Дата: 29.03.2022 12:01
Кількість переглядів: 383

Наша країна живе в умовах війни. Українська армія тримає оборону і дає відсіч російським військам.

В той же час на території області останніми днями спостерігається значне збільшення кількості пожеж в екосистемах. Так, лише з початку березня на території Шепетівського району виникло 27 пожеж сухої рослинності. Крім того, 18.03.2022 року мав місце факт загибелі жительки с. Врублівці, Кам’янець-Подільського району внаслідок спалювання сухої рослинності.

Під час війни роботи для рятувальників побільшало в рази. Підрозділи ДСНС ліквідовують численні пожежі після обстрілів та авіаударів, допомагають при евакуації населення. Поряд з тим, колосальне навантаження на рятувальників створюють палії сухої рослинності. Пожежно-рятувальні підрозділи, замість того, щоб рятувати людські життя, розміновувати території та розбирати завали після бомбардувань, змушені ліквідовувати підпали сухостою, для гасіння яких витрачається значна кількість палива, яке так необхідне нашим збройним силам.

Крім того, спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями Збройних сил України та територіальної оборони, подання світлових сигналів російським військам.

Також слід зазначити, що законодавством заборонено самовільне випалювання сухої рослинності, а порушення цієї вимоги карається штрафом від 3 тис. 60 грн. до 6 тис. 120 грн. для громадян та від 15 тис. 300 грн. до 21 тис. 420 грн. для посадових осіб. Разом з тим, в умовах війни, коли необхідно приходити на допомогу людям, жодні гроші не вартують того часу, який рятувальники витрачають на гасіння пожеж сухої рослинності.

Тож, доводимо до населення Ганнопільської громади, суб’єктів господарювання та трудових колективів, місцеву мережу закладів освіти, релігійні конфесії, звернення щодо недопущення випалювання сухої рослинності, а також відповідальності встановленої Кодексом України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності або її залишків.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь