A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Відзначення Дня Соборності та Свободи України

Дата: 22.01.2022 07:00
Кількість переглядів: 354

22 січня 1919 року на Софійській площі було проголошено злуку УНР і ЗУНР.

Акт злуки Наддніпрянської України, яка вийшла з Російської імперії, та Західної України, яка вийшла з Австро-Угорської імперії, що возз'єдналися в єдиній Українській державі, був радше символічним знаком прагнення єдності, бо в керівництві країни спільності тоді не було.

Акт злуки спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації, свідченням про становлення нації, а ідея соборності українських земель набула державного статусу. Об'єднання мало і практичний аспект, адже обидві держави потребували концентрації збройних сил та взаємної допомоги для захисту своїх територій. Об'єднання УНР і ЗУНР стало моделлю цивілізованого і демократичного збирання територій в єдиній суверенній державі.

Закладами освіти та культури Ганнопільської  громади проведено низку заходів, спрямованих на вивчення та розуміння сучасною молоддю значення цієї події. Висловлюючи свою солідарність із загальнодержавними акціями, відзначення Дня Соборності та Свободи України виявило найщиріші почуття любові, поваги до своєї держави.

 Це свято нагадує нам, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ!

Пишаймося, що ми Українці!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь