Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

До уваги суб’єктів господарювання, які реалізують підакцизну продукцію.

Дата: 28.12.2021 08:58
Кількість переглядів: 586

Фото без опису

 

Cлавутська ДПІ, враховуючи практику  проведення   фактичних перевірок працівниками податкового аудиту ГУ ДПС у Хмельницькій області,  звертає увагу суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж підакцизної продукції з використанням РРО/ПРРО на таке.

Упродовж 2021 року при проведені фактичних  первірок почастішали випадки встановлення фактів використання суб’єктами господарювання РРО/ПРРО з порушенням використання режиму програмування найменування підакцизних товарів (у т.ч. без зазначення коду товарної під категорії згідно з УКТ ЗЕД).

У кожній другій перевірці  реалізації підакцизних товарів (алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального)  виявлялись факти не відображення в чеку коду згідно з УКТ ЗЕД.

Відповідно до пункту 11 статті 3 Закону України від 06.07.1996 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон №265) суб’єкти господарювання зобов’язанні проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій та/або через програмні реєстратори розрахункових операцій для підакцизних товарів із використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості

 Пункт 7 статті 17 Закону  №265  передбачає застосування до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), через РРО/ПРРО  без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної під категорії згідно з УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості, фінансової санкції у розмірі триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (300 х 17=5100,0 грн.).

Крім того, не відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО/ПРРО коду згідно з УКТ ЗЕД   суттєво впливає на зарахування акцизного податку до загального фонду місцевих  бюджетів та водночас, є підставою для організації та проведення фактичних перевірок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь