A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Заповнюємо звітність правильно.

Дата: 08.12.2021 11:33
Кількість переглядів: 399

 

Фото без опису

 Щоб уникнути штрафних санкцій за неподання податкової звітності та вчасно сплати податки та збори до бюджетів місцевих громад, платникам податків необхідно звернути увагу на наступне.

Територіальними органами ДПС забезпечується адміністрування податків, сплата яких зараховується до місцевих бюджетів з урахуванням діючої нормативно-правової бази, яка передбачає подання звітності до контролюючого органу за місцезнаходженням об’єкта оподаткування, а для суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів – місцезнаходженням пункту продажу таких товарів.  Тому в податковій звітності із майнових податків, ресурсних платежів, Декларації акцизного податку  та  ін. обов’язковим реквізитом звітності є код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ.

У зв’язку  з внесеними змінами в адміністративно-територіальний устрій населених пунктів, утворенням нових районів  та територіальних громад в 2021 році  Міністерством фінансів України змінено окремі позиції у Довіднику місцевих бюджетів, зокрема в окремих випадках зазнали зміни КОАТУУ населених пунктів. Актуальний довідник  розміщений на офіційному сайті  Міністерства фінансів України   у рубриці «Головна-Діяльність-Бюджетна політика-Бюджет-Місцеві бюджети-Довідник місцевих бюджетів» за посиланням https://mof.gov.ua/uk/dovidnyky-misc-budg.

Звертаємо увагу платників, що у звітності зазначається код КОАТУУ –органу місцевого самоврядування,  а не населеного пункту де розміщений об’єкт оподаткування.  

 Важливим також є вибір контролюючого органу до якого  подається звітність. Для платників, які у звітності зазначили КОАТУУ  Берездівської ОТГ, Ганнопільської ОТГ, Крупецької ОТГ та Улашанівської ОТГ зазначається контролюючий орган -2214, для платників Славутської міської громади  - 2224.

 

Cлавутська ДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь