Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Сьогодні День партизанської слави

Дата: 22.09.2021 08:54
Кількість переглядів: 469

Фото без опису

На підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період війни 1941-1945 років, увічнення їхньої пам'яті, щорічно 22 вересня згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 2001 року в Україні відзначається День партизанської слави.

Це - державне визнання внеску народних месників у перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості, щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.

Партизанський рух в Україні набув масовості з кінця 1942 року. Такий активний спротив окупаційному режиму з боку мирного населення виник внаслідок нещадного терору, масових вбивств, геноциду єврейського населення, вивезення молоді до Німеччини на примусові роботи.

Нинішнє молоде покоління з гордістю може брати приклад зі своїх дідів та батьків. Сьогодні слід відроджувати почуття патріотизму, національної гордості, які притаманні ветеранам Другої світової війни.

 Низький уклін вам, дорогі ветерани, за вашу бойову звитягу й важку працю у повоєнні роки, ви ті, хто захищав Батьківщину, людей, домівки та родини земляків від великого лиха.

Бажаємо вам сили і здоров’я ще на довгі роки. Нехай діти і онуки радують вас своїми вчинками і здобутками.

З повагою, виконавчий комітет та голова Ганнопільської громади Маргарита МЕДВЕДЮК.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь