A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Мітинг-реквієм у селі Малий Скнит

Дата: 28.08.2021 14:40
Кількість переглядів: 647

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Український народ завжди з шаною ставився до своїх героїв і мав свою традицію їх поховання і вшанування їхньої пам'яті.

24 серпня 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про затвердження пам’ятного дня. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.

Для  патріотичного виховання молоді на прикладах захисників, які віддали життя за Україну та сприяння усвідомленню українським суспільством ціни незалежності, необхідності захисту нашої держави та необхідності гідного вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, в селі Малий Скнит відбувся захід -  мітинг-реквієм.

Учасники  мітингу проникними, зворушливими словами доносили до присутніх священну пам’ять про героїв, що полягли захищаючи свою Батьківщину. Ми у вічному боргу перед тими хто віддав своє життя в боротьбі за наше майбутнє, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, яку вони виявили в боях за рідну землю…

Зі словами подяки до учасників АТО та із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв звернулись голова Ганнопільської громади Маргарита МЕДВЕДЮК, та наголосила на тому, що ми повинні бути єдиним цілим в подоланні всіх негараздів, які випали на долю України. Всім хто боровся за наше майбутнє – низький уклін, а тим кого немає з нами – вічна пам’ять від кожного з нас, пам’ять, яка повинна передаватися з покоління в покоління, яку ми з вами повинні нести через віки.

Під час мітингу всі присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до могили старшого сержанта 30-окремої механізованої бригади заступника командира БМП Ковальчука Юрія Анатолійовича, який загинув в бою в ході АТО від снайперського пострілу на блок-посту біля міста Дебальцеве.

Повік не забудемо подвиги Героїв, які віддали своє життя за майбутнє України!

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь