ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД
Жнива – напружена для хліборобів пора та пожежонебезпечний період для рятувальників. З настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність загоряння лісів та сільгоспугідь. Особливу небезпеку створюють спекотна погода, сухі хліба, людська недбалість та безвідповідальність. Аби запобігти виникненню пожеж та зберегти врожай необхідно пам’ятати, що, випалювання стерні, сухої трави, поживних залишків соломи на полях може призвести до пожеж на сусідніх полях, на територіях приватних домоволодінь, лісопосадках, відключень повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а це призведе до великих матеріальних та екологічних збитків. Дим, який виникає внаслідок горіння та тління, може призвести до виникнення алергічних захворювань у людей, а також завдати значної шкоди навколишньому середовищу. Разом з тим, виконавчий комітет Ганнопільської сільської ради звертається до керівників сільськогосподарських підприємств громади з проханням вжити необхідних заходів щодо недопущення виникнення пожеж під час збирання та зберігання врожаю. ПАМ’ЯТАЙТЕ, що палити, розводити багаття, застосовувати відкрите полум’я на хлібних масивах та поблизу них, а також біля скирт соломи та сіна заборонено. ДІЇ ПРИ ВИНИКНЕННІ ПОЖЕЖІ У всіх випадках виникнення пожежі треба негайно повідомити до пожежно-рятувального підрозділу за телефоном «101». До приїзду рятувальників гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння. Приступити до гасіння пожежі шляхом збиття полум'я або засипанням полум'я землею. Суворе дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю – обов’язок кожного громадянина, і попередити пожежу набагато простіше, ніж загасити!