A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

День скорботи і пам’яті…

Дата: 27.01.2020 11:56
Кількість переглядів: 618

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який відзначається 27-го січня, прийнятий на офіційному рівні Генеральною Асамблеєю ООН 1-го листопада 2005-го року, резолюція A/RES/60/7 . Метою запровадження цієї сумно пам’ятної дати  є активна просвітницька робота та сприяння у запобіганні можливих майбутніх актів геноциду, а так само зневаги до цінності людського життя.

Напередодні сумної дати, 26 січня, у Ганнопільській сільській бібліотеці було проведено тематичний захід «Скорботна свічка пам’яті святої».  Учасники заходу  гортали сторінки історії, пов’язані зі страшними подіями, переглянули документальний фільм, віддали шану жертвам Голокосту, відвідавши місце розстрілу євреїв в кар’єрі колишнього цегельного заводу на околиці с. Ганнопіль ( поряд з лікарнею). Символом памяті про страчених в роки Другої світової війни місцевих євреїв є Менора (в перекладі з івриту «світильник»).

     У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати...

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь