A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Якщо хочемо жити добре, ми маємо платити податки!

Дата: 22.01.2020 09:13
Кількість переглядів: 605

Фото без опису

    Податок, який сплачується з підакцизних товарів (алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, нафтопродуктів), залишається у громаді. Це пряме надходження у сільський бюджет та реальні кошти, які можуть конвертуватися у ремонти доріг та тротуарів, встановлення ліхтарів, відновлення дитячих та спортивних майданчиків тощо. Як це працює? В ціну підакцизного товару включено акцизний податок, який продавець зобов’язаний перераховувати у місцевий бюджет.

        Однією із форм контролю є обов’язкова видача чека покупцю. Власне, це і є фактичним підтвердженням того, що кошти від акцизного збору надійдуть у сільський бюджет. А як насправді? Часто трапляється так, що підприємці продають алкоголь та тютюнові вироби не видаючи чека, а отже, 5% від продажу таких товарів не потрапляють до бюджету. Буває, що підакцизна продукція продається без належних дозвільних документів. Ситуація могла б виглядати по-іншому, якби покупці вимагали чек, а насправді: одні (покупці) – не просять, а інші (продавці) – не видають! Ось і бюджет недоотримує кругленьку суму коштів. Таких магазинів доволі багато. Підприємці шукають усілякі можливості, аби не платити податки. Варіанти? Проконтролювати таку кількість підприємців при здійсненні кожної операції майже нереально. Тому громадяни можуть стати надійними “контролерами”. Для цього треба тільки попросити чек при купівлі підакцизного товару. Вимога надати фіскальний чек буде не лише персональним внеском у наповнення бюджету громади, а й запорукою захисту своїх споживацьких прав у разі придбання недоброякісної продукції.

       Пам’ятаймо, що кошти отримані від акцизу – це й зарплати педагогічним працівникам, дитячі майданчики, освітлення та весь благоустрій, тому вимагайте чеки!!! Отже, для того, щоб наша громада мала більше можливостей стати кращою та багатшою, ми маємо навчитися платити податки. Ця корисна звичка, яка з часом стане цінністю, принесе лише найкраще. Тому спробуймо з малого – вимагаймо чек при купівлі підакцизних товарів!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь