A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Безоплатна правова допомога: питання і відповіді.

Дата: 21.01.2020 11:16
Кількість переглядів: 742

Фото без опису

 Фото без опису         21 січня в приміщенні Ганнопільської сільської бібліотеки відбувся семінар для працівників сільської ради, ініційований відділом «Славутське бюро правової допомоги». На початку зустрічі виконувач обов’язків  начальника відділу Ірина Панасюк розповіла присутнім про специфіку їхньої роботи.

      Зокрема, основним завданням Центру є створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме надання таких видів правових послуг:

захист;

здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

складання документів процесуального характеру.

     Безоплатна первинна правова допомога полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

       Право на безоплатну первинну правову допомогу згідно ст. 8  Закону та Конституції України мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України в т. ч. іноземці та особи без громадянства.

     Безоплатна вторинна правова допомога – це правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України. Іншими словами,  безоплатна вторинна правова допомога – це вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей громадян для доступу до правосуддя та отримати послуги адвоката, роботу якого замість особи оплатить держава, у випадку належності особи до визначених Законом  (ч. 1 ст. 14) категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, а це: малозабезпечені особи, інваліди, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які стали жертвами насильства в сім’ї, ветерани війни (учасники бойових дій (учасники АТО), особи, які претендують на статус  біженця та інші соціально незахищені категорії осіб.

      Також Ірина Панасюк провела робочу зустріч з головою Ганнопільської сільської ради Маргаритою Медведюк, в ході якої було окреслено шляхи подальшої співпраці.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь