Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Всесвітній день води.

Дата: 25.03.2019 14:32
Кількість переглядів: 1094

22 березня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день води під гаслом: «Вода для всіх».

Уперше ідея проведення Всесвітнього дня води прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.  Відтоді, Всесвітній день води святкується щорічно.

Вода є основою життя на Землі, вона використовується майже в усіх сферах людської діяльності. Її значення в економічному і соціальному розвитку суспільства повсякденно зростає.

Водні ресурси виступають, як головний фактор планування, розвитку і розміщення майже всіх галузей економіки. Стале функціонування і розвиток країни, рівень життя, здоров’я і добробуту її громадян тісно пов’язані зі станом водних ресурсів.

Для України питання води також є надзвичайно актуальним, адже не зважаючи на велику кількість річок, Україна, за запасами доступних до використання водних ресурсів належить до малозабезпечених країн Європи та світу. Так, на одну людину в Україні в середньому припадає лише 1 тисяча кубічних метрів річкового стоку у рік, у той час, як за оцінкою Європейської Економічної Комісії ООН держава, водні ресурси якої не перевищують 1,7 тисяч кубічних метрів на людину, вважається водонезабезпеченою. Тому нагальною потребою сьогодення є запровадження нових ресурсозберігаючих технологій, насамперед у тих галузях економіки, які є найбільшими забруднювачами – у промисловості, житлово-комунальному господарстві та сільськогосподарському виробництві.

    Аби привернути увагу до проблеми, учні навчально-виховних комплексів  Ганнопільської громади організували та провели низку заходів. Зокрема, у Ганнопільському НВК пройшли навчально-виховні заходи на тему «ВОДА – джерело ЖИТТЯ» та «Вода для життя». Всесвітньому дню води були також присвячені уроки географії та екології у 6 та 8 класах: проводились досліди, звучали прислів’я, загадки, вірші, пісні та розповіді про воду та її цінність для населення нашої планети. Також учням було про трансльовано відеофільми «Прісна вода» та «Кожна краплина має значення», ролик «Вода, слова і музика». Загалом у заходах,присвячених Всесвітньому дню води взяло участь 80 учнів навчального закладу.

      Під назвою «День води» було проведено низку заходів і в Малоскнитському НВК. Темі захисту водного середовища була присвячена загальношкільна виховна година. Учасниками шкільної самодіяльності підготовлено художні номери по згаданій темі. Також учні закладу відвідали розчищене ними раніше джерело, розробили план по розчищенню інших  криничок  місцевості на 2019 рік.

     Відзначили Всесвітній день води і в Киликиївському НВК. Протягом дня молодші школярі мали можливість подорожувати з Максимом Капітошкою у відеоролику «Всесвітній день води», діти 5-7 класів провели екскурсію екологічною стежкою, одна із зупинок яких «Річка Корчик», учні 8-11 класів переглянули відеоролик «Кожна краплина має значення» та відеоролики від Держагенства водних ресурсів України.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь