A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Виплата житлових субсидій у готівковій формі.

Дата: 21.03.2019 14:55
Кількість переглядів: 679

Субсидії у грошовій формі в березні 2019 року зможуть отримати домогосподарства, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період.

 В середньому виплати складатимуть близько 1,5 тис. грн. Аналогічні виплати будуть у квітні (за березень) та травні (за квітень) 2019 року.

Виплата житлових субсидій у готівковій формі буде здійснюватися органами Пенсійного фонду України тим особам, які одержують пенсії (близько 70 % всіх одержувачів), і таким же шляхом, як виплачуються пенсії: або перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках, або виплата через поштові відділення, у тому числі з доставкою додому. При цьому виплата субсидії буде проводитись одночасно з виплатою пенсії пенсіонерам. При цьому через технічні проблеми певна частина одержувачів пенсії не була ідентифікована Пенсійним фондом України як одержувачі пенсії і, як наслідок, виплата цим особам житлової субсидії у готівковій формі буде здійснюватись через АТ «Ощадбанк».

Особи, які не одержують пенсії, зможуть отримати готівкові кошти у будь-якому відділенні АТ "Ощадбанк" як грошовий переказ (через внутрішньодержавну платіжну систему "Система термінових переказів "Швидка копійка") або на поточні рахунки в АТ "Ощадбанк" в будь-який зручний для себе час.

Стаття 245 Цивільного кодексу України передбачає різні форми довіреності, зокрема, довіреність особи, яка проживає у населеному пункті, де немає нотаріусів, може бути посвідчена уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування.

Враховуючи те, що до зазначеної категорії одержувачів житлової субсидії потрапили  мало мобільні одержувачі пенсії, які проживають у сільській місцевості, слід забезпечити організацію отримання субсидії у готівковій формі відповідними категоріями одержувачів, в тому числі з використанням вищезазначеного механізму. Також у довіреності має бути визначено перелік дій, на які уповноважено довірену особу від імені довірителя, зокрема, отримання житлової субсидії у готівковій формі через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка», відкриття поточного рахунку в АТ «Ощадбанк» та розпорядження ним, отримання банківської платіжної  картки, випущеної до такого рахунку.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року. Передбачається, що ця ініціатива буде стимулювати українців економно споживати житлово-комунальні послуги. Крім того, очікується посилення соціальної підтримки найменш захищених категорій.

 Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що субсидія буде виплачуватися одночасно з пенсією. Він також зазначив, що фактично субсидія перетворюється на соціальну допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь