A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

У Ганнополі відкрили Інклюзивно-ресурсний центр

Дата: 01.02.2019 13:04
Кількість переглядів: 2729

31 січня 2019 року у Ганнопільській об’єднаній територіальній громаді відбулося урочисте відкриття Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», який покликаний забезпечити реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.
З нагоди цієї події на урочисте відкриття завітали Народний депутат Верховної Ради України Роман Миколайович Мацола, перший заступник голови Хмельницької обласної ради Неоніла Вячеславівна Андрійчук, депутат Хмельницької обласної ради Олександр Петрович Миклуш, керівник Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації Олег Іванович Фасоля, директор Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Віталійович Яцковський, голова Славутаської районної державної адміністрації Богдан Петрович Маршук, голова Славутської районної ради Леонід Анатолійович Радзивілюк, їхні заступники, голови об’єднаних територіальних громад, начальники відділів освіти, представники преси, а також батьки та діти, для яких і було відкрито Центр.
Першою із вітальним словом до усіх присутніх звернулася голова Ганнопільської сільської ради Маргарита Медведюк, яка висловила слова вдячності державі за можливість допомагати особливим дітям. Далі директор ІРЦ Олена Корнійчук розповіла про діяльність Центру та подякувала сільській владі за всебічну підтримку і допомогу у втіленні в життя цієї можливості, адже головною метою створення Інклюзивно-ресурсного центру є забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям. А це величезний крок вперед для всього українського суспільства.
Привітали колектив, батьків та дітей з відкриттям Центру і поважні гості, які завітали до нас на свято.
Після вітальних слів присутні перерізали символічну червону стрічку.
Інклюзивно-ресурсний центр Ганнопільської сільської ради надаватиме допомогу не лише дітям своєї громади, а й дітям Берездівської, Крупецької, Улашанівської громад та дітям Славутського району.
У ІРЦ працюватимуть логопед, практичний психолог, вчитель-реабілітолог та вчитель-дефектолог, які проводитимуть корекційно-розвиткові заняття з дітьми, складатимуть та за потреби коригуватимуть для них індивідуальні програми розвитку. Маючи висновок фахівців ІРЦ дитина зможе навчатися у інклюзивному або спеціальному класі звичайної школи.
Крім того, батьки дітей з особливими освітніми потребами зможуть отримати консультації щодо розвиткових занять та адаптації дітей у інклюзивному класі.
Заняття у Інклюзивно-ресурсному центрі є безкоштовне, тому запрошуємо усіх дітей з особливими освітніми потребами до нашого Центру, який розташований у с.Ганнопіль по вул.Корецька, 63.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь