A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Зміни у законодавстві що стосуються технічного обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання

Дата: 27.09.2018 11:27
Кількість переглядів: 628

Виконавчий комітет Ганнопільської сільської ради інформує!

У зв’язку із зміною у законодавстві що стосується технічного обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання.

З метою уникнення припинення газопостачання та можливих аварійних ситуацій власникам (балансоутримувачам) житлових будинків, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення просимо взяти до відома зазначену нижче інформацію.

Протягом років товариством ПАТ «Хмельницькгаз» проведяться роботи по  технічному обслуговуванню газопроводів та газового обладнання.

Технічне обслуговування передбачає систему робіт по діагностуванню газопроводів та газового обладнання, що дає змогу утримувати їх у справному стані: контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення, регулювання та інші операції з утримання працездатності і справності системи газопостачання.

Вказані роботи проводилися у відповідності до наказу Державної акціонерної холдингової компанії «Укргаз» від 30.07.1997 р. № 35 «Про затвердження Положення про порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будинків, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення» (далі - Наказ № 35).

З 06.07.2018 р. Наказ № 35 втратив чинність на підставі Наказу Міненерговугілля від 10.05.2018 р. № 250. У зв’язку з цим товариство припинило виконання робіт з обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об’єктів невиробничого характеру.

Водночас відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання, затверджених Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 15.05.2015 року №285, технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об’єктів невиробничого характеру здійснюється відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання на договірних засадах.

Умови для технічного обслуговування забезпечуються власником (балансоутримувачем та/або орендарем (наймачем)) відповідно до вимог чинного законодавства України. При цьому роботи з технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання мають проводитись суб’єктом госпбдарювання, який має відповідні дозвільні документи.

У разі не забезпечення власником технічного обслуговування газового обладнання, відповідно до «Правил безпеки систем газопостачання», воно підлягає відключенню від систем газопостачання (п. 5.7).

Таким чином, для уникнення припинення газопостачання та можливих аварійних ситуацій власникам (балансоутримувачам) житлових будинків, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення необхідно звернутись до ПАТ «Хмельницькгаз», або до іншого суб’єкта господарювання, який має відповідні дозвільні документи, для укладення договору на технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь