A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Безпека роботи з пестицидами

Дата: 22.01.2018 12:51
Кількість переглядів: 768

Безпека роботи  з пестицидами

Сучасне життя неможливо уявити без використання пестицидів, отрутохімікатів і токсичних речовин, що застосовують для знищення шкідливих організмів. Але поряд з корисною дією пестициди можуть стати причиною гострих отруєнь, які виникають при порушенні правил безпеки при роботі з ними. Хімічні речовини, які застосовують для захисту рослин, при надходженні в певних кількостях в організм людини (через дихальні шляхи, шлунково-кишковий тракт чи шкіру) можуть викликати порушення життєдіяльності, тобто отруєння.

Ознаки отруєння: головокружіння, чхання, кашель, задишка, блювота, біль у животі. При наявності цих симптомів необхідно терміново звернутися за медичною допомогою.

Тим, хто користується пестицидами, слід запам’ятати наступні вимоги:

–   використовувати пестициди суворо за призначенням;

– ретельно витримувати терміни застосування їх і безпечні терміни збору врожаю;

–  при обробці своїх ділянок користуйтеся респіраторами, стежте за тим, щоб пестициди не потрапляли на шкіру та в дихальні шляхи;

–  після обробки ретельно вимийте руки з милом, шию, прийміть душ, прополощіть порожнину рота, горла;

– одяг, у якому працювали, потрібно ретельно витрусити і випрати в розчині мила чи прального порошку і соди;

– не допускати дітей на оброблені пестицидами ділянки, не проводити обробки в їх присутності, не зберігати отруту в пляшках з-під напоїв, які приваблюють дітей, ретельно ховати отруту в місцях, недоступних для дітей;

– не можна обробляти рослини пестицидами після дощу та при сильному вітрі, бо вони можуть потрапляти на сусідні ділянки, в житлову зону;

– працювати з пестицидами необхідно у ранкові та вечірні години, при цьому температура повітря не повинна бути вищою +20°С.

Якщо роботу виконує сільськогосподарське підприємство, то воно повинно дотримуватись додаткових заходів профілактики. За два дні до обробки необхідно обов’язково інформувати населення через засоби масової інформації та органи місцевого самоврядування про час і день обробки. Слід встановити попереджувальні знаки від поля, на якому проводять обробку, до найближчого житла (мінімальна відстань має бути 200 м). Також треба мати на увазі, що протягом доби після внесення пестицидів та агрохімікатів заборонено перебувати на оброблених ділянках.

Пам’ятайте! Неправильне використання хімічних засобів захисту рослин може стати причиною отруєнь. Бережіть своє здоров’я і здоров’я близьких.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь