A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Святкування Івана Купала

Дата: 13.07.2016 11:34
Кількість переглядів: 2583

Фото без описуЦьогорічне свято Івана Купала зі своїми традиціями та обрядами було проведене в селах Ганнопіль, Понора, В.Скнит, Киликиїв - Ганнопільської сільської ради 6-7 липня.

Розпочалось святкування 6 липня в селі Ганнопіль.

«Ой на Івана, та на Купала…», - лилася тієї тихої вечірньої пори на Глинниках, а потім продовжувалося на вулицях Ганнополя.

Жінки фольклорного колективу у складі Галини Сиргі, Ніни Дячук, Марії Йосипець, Наталії Каленюк, Надії Петровської, Олени Паламарчук та візником Миколою Столярчуком із заквітчаним купайлом з піснями, на возі наближалися до площі з Мареною – перед сільським будинком культури, де їх чекали дорослі, молодь, діти.

Конкурс на кращий сплетений вінок пройшов на високому рівні, але всі дівчата старалися і були нагороджені призами. Згодом вони зі сплетеними вінками та запаленими свічками пішли до річки – пускати вінки на воду.

Вікторини та конкурси продовжували розважати всіх присутніх. Зачарувало учасників свята виконання пісень у супроводі Світлани Павловської, Петра Коробчука, Антоніни Опальник та її десятирічної внучки Анастасії, учня 7-го класу Валентина Кучевського.

Головне свято громади відбулося на березі річки в с.Великий Скнит.

М.І. Медведюк, голова Ганнопільської об’єднаної територіальної громади, вітаючи учасників Купальського дійства, побажала усім здоров’я, щастя та багато років життя. Особливі вітання були адресовані Іванам, Іванкам та Івановичам.

 

На свято Купала завітали жителі не лише села Великий Скнит, але і з Нараївки, Рівок, Довжок, Ганнополя та Хоростка.

Урочистий захід було проведено в декілька етапів, першим із яких було відтворення народних традицій та обрядів святкування Івана Купала, привітання гарними словами та піснями, виступи учнів школи та жителів громади.

Другим етапом були змагання, в яких активну участь брали діти, дорослі юнаки і дівчата, а також люди старшого покоління. Конкурси були різноманітними: силові змагання для чоловіків, перетягування канату. Діти декламували вірші й отримували заохочувальні призи від Ганнопільської сільської ради. Літні жінки співали купальських пісень, за що були гарно винагороджені. Дівчата змагалася в стрибках у мішках наввипередки. Було надзвичайно весело, і всі залишились задоволеними.

Велика подяка спонсорам свята: депутату Ганнопільської сільської ради О.А. Несену, директору СЛП «Великоскнитське» С.А. Самолюку, керівнику фермерського господарства «Пролісок» С.Я. Гізуну, а також приватним підприємцям А.С. Гізуну та Л.В. Броневицькому у наданні допомоги для проведення свята та приготування страв, таких, як куліш, юшка і сюрпа. Поласувати свіжоприготовленими національними стравами, майстерно звареними Віктором Шевчуком, Олександром Тетеруком, могли усі бажаючі.

Темно – синє небо та мерехтливі зірки на ньому показували пізню пору, проте молодь додому не поспішала. Для них свято продовжувалося.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь