Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012-го року.

Дата: 27.01.2022 06:14
Кількість переглядів: 311

Фото без опису

Слово «голокост»  з грецької перекладається як «всеспалення» й означає систематичне переслідування і винищення (геноцид) єврейського народу нацистами протягом 1933-1945 років.  У широкому розумінні голокост – це знищення та гоніння людей за ознакою їх расової, етнічної чи національної приналежності.

Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня.

Голокост став поворотним моментом в історії, який спонукав світ сказати «Більше ніколи»! Значення резолюції полягає у тому, що вона закликає пам’ятати про злочини минулого і стежити за тим, щоб вони не повторилися в майбутньому!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь