Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

24 жовтня День Організації Об’єднаних Націй

Дата: 24.10.2021 01:00
Кількість переглядів: 384

Фото без опису

Сьогодні, 24 жовтня, світ відзначає Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. Цей день є річницею з моменту ухвалення Статуту ООН – документу, який описує всі цілі та напрями в роботі Організації. 

Серед найважливіших досягнень організації, про які згадують 24 жовтня, можна назвати підписання декларацій про права людини в грудні 1948 року й про принципи міжнародного права 1970-го.

Діяльність ООН спрямована на забезпечення міжнародних безпеки й миру. Фундаментальними принципами організації є суверенна рівність держав, невтручання у їхні внутрішні справи, розв’язування суперечностей мирним шляхом, дотримання державами міжнародних зобов’язань, колективна участь членів організації в операціях ООН.

Україна була однією з перших серед 51 держави, що підписали Статут ООН, і відтоді ми неухильно дотримуємося цілей і принципів Статуту, робимо значний внесок у підтримання міжнародного миру та безпеки, роззброєння, економічний і соціальний розвиток, захист прав людини, а також зміцнення міжнародного права. Фонди, програми і спеціалізовані агентства ООН, які працюють в Україні, діють в скоординованому та стратегічно вивіреному порядку, надаючи консультації з питань політики, технічну допомогу та надзвичайну допомогу тим, хто цього потребує.

Для забезпечення стійкого людського розвитку в Україні та припинення військових дій необхідно докласти багато зусиль, втім українці мають можливість і волю це зробити. Організація Об’єднаних Націй залишається надійним партнером України й нашого народу на кожному етапі цього складного шляху.

ООН виникла як «живе втілення надії» на мир та безпеку. Вона здатна покласти край насильству і вкоренити терпимість, сприяти розвитку та забезпечити рівність, захистити права людини й зменшити масштаби бідності на землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь