Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Співпраця навчальних закладів Хмельниччини з обласною службою зайнятості

Дата: 30.09.2021 11:53
Кількість переглядів: 333

Фото без опису

 

Сьогодні актуальним питанням залишається працевлаштування молоді. Працюючи на випередження, Хмельницька обласна служба зайнятості багато років активно співпрацює з закладами освіти з питань професійної орієнтації та розвитку кар’єри молоді, яка навчається. З початку року 50 випускників вищих навчальних закладів та закладів професійної (професійно-технічної) освіти були успішно працевлаштовані.

У процесі цієї роботи випускників, школярів, студентів інформують про стан ринку праці, затребувані професії, навчають техніці пошуку роботи,  мотивують до свідомого вибору професії,  легального працевлаштування в Україні та попереджають щодо ризиків нелегальній трудовій міграції. У 2021 році фахівці служби зайнятості спільно з освітянами реалізовують обласний профорієнтаційний проєкт для молоді «Успішна молодь – успішна громада!». В рамках проєкту проводяться профорієнтаційні уроки, економічні екскурсії, групові консультації, тренінги, майстер-класи, вебінари, дні кар’єри та конкурси. Цьогоріч в подібних заходах взяли участь більше 7 тис. учнів та студентів.

Надзвичайно приємно відзначити тісну співпрацю Хмельницької обласної служби  зайнятості і закладів професійно-технічної та вищої освіти у напрямку професійного навчання зареєстрованих безробітних як молоді, так і дорослого населення. Зокрема, протягом січня-вересня 2021 року, за сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості понад 2 тис. осіб проходили навчання в закладах профтехосвіти Хмельницької області та центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Безробітні навчалися за професіями: водій автотранспортних засобів, водій тролейбуса, електрогазозварник, електрозварник ручного зварювання, кухар, охоронник, перукар, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, швачка.

 

 

 

Відділ інформаційної роботи

Хмельницького обласного центру зайнятості

пров. Шевченка,10

м.Хмельницький, Україна, 29000

                                                                                                                             тел: +38(0382) 65-74-18 

     khm-ocz@kmocz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь