A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

В Одесі розпочав роботу ХVI Український муніципальний форум

Дата: 28.07.2021 15:13
Кількість переглядів: 683

Фото без опису

 

27-29 липня Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» проводить в Одесі ХVI Український муніципальний форум. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для діалогу та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем життєдіяльності територіальних громад. Серед учасників, яких запрошено більше 500, – голови громад-членів АМУ, депутати місцевих рад, представники центральних органів державної влади, парламентарі. 

Закордонні гості АМУ - Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель, а також представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування з інших країн, міжнародні експерти. Делегацію Хмельниччини представляє 18 голів громад області та виконавча дирекція Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України: в.о. виконавчого директора Хмельницького РВ АМУ Тетяна Крупа, голова Хмельницького РВ АМУ, міський голова Хмельницького - Олександр Симчишин, міські голови Славути - Василь Сидор, Кам’янця-Подільського - Михайло Посітко, Нетішина - Олександр Супрунюк, Красилова - Ніла Островська, Городка - Неоніла Андрійчук, Деражні - Андрій Ковпак, селищні голови Летичева - Ігор Тисячний, Понінки - Геннадій Гончаренко, Меджибожа - Олександр Ткач, Чорного Острова - Михайло Дзісь, Теофіполя - Михайло Тененев, Війтівців - Ігор Степанюк, Сатанова - Альберт Собков та сільські голови Лісових Гринівців - Віталій Гралюк, Ганнополя - Маргарита Медведюк, Гвардійського - Іван Возборський і заступник селищного голови Білогір’я - Роман Муляр.

У програмі Форуму:

27 липня – «ДЕНЬ МІСЦЕВОЇ ДЕМОКРАТІЇ ТА ВІДКРИТОГО ВРЯДУВАННЯ» Проводиться в рамках проекту Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні». Протягом дня учасники обговорять актуальні питання, пов'язані з відкритим врядуванням та інноваціями демократичного розвитку для вдосконалення участі громадян, сприяння та захисту прав людини на місцевому рівні, а також більш широкому представництву та підтримці жінок у політиці. Відкрив Форум Голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко. Він, зокрема, зазначив, що після тривалої перерви, зумовленої пандемією, продовжена традиція збиратися в Одесі на форум, присвячений місцевому самоврядуванню. «Відкрите врядування - не просто гарні слова. Це - принципи роботи місцевої влади. Муніципалітети, які обрали цей шлях, мають підтримку та довіру громад. І це підтверджують результати останніх місцевих виборів, наголосив В.Кличко і сказав, що Київ, як лідер у відкритому врядуванні, готовий ділитися своїми напрацюваннями як у сфері «смарт сіті», так і в інших напрямках міського управління, електронної демократії, надання сервісів мешканцям міста.

Асоціація міст України є нашим майданчиком для обміну досвідом і поширення історій успіху та кращих практик. Принципи відкритості та прозорості - це принципи роботи АМУ, які ми з вами будемо втілювати в роботу місцевої влади по всій країні» - сказав В.Кличко. Голова АМУ Віталій Кличко зупинився на співпраці АМУ з Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи та подякував пану Генеральному секретарю КМРВ РЄ Андреасу Кіферу і команді проєкту «Посилення довіри та демократії на місцевому рівні в Україні», у рамках якого, зокрема:

• розроблена стратегія розвитку АМУ та запроваджена програма електронного документообігу;

• вперше муніципалітети були залучені до розробки Національного плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»;

• створений веб-ресурс Асоціації міст України щодо рівних прав та можливостей.

Також Голова АМУ оголосив, що найближчим часом у Києві буде відкрито Будинок Громад. «Це буде комфортний та функціональний простір, де відбуватимуться заходи Асоціації міст - консультації, тематичні секції, наші наради та семінари і тренінги. Голови громад зможуть там проводити необхідні зустрічі», - розповів В.Кличко.

28 липня – «ДЕНЬ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ» Проводиться в рамках проекту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні, що впроваджується в Україні Програмою «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».У цей день відбудеться дискусія з питань ефективного використання енергії та впливу на довкілля, учасникам будуть презентовані інструменти енергоменеджменту для громад тощо. Також буде обговорено стан реалізації Меморандуму між Урядом та міськими головами щодо вирішення системних проблем теплоенергетики та водопостачання.

29 липня – «ДЕНЬ ДІАЛОГУ: СТАЛИЙ МІСЦЕВИЙ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК» Проводиться в рамках Програми U-LEAD з Європою «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю», який впроваджується Асоціацією міст України. Діалог голів громад з представниками уряду та парламентарями буде присвячено подальшим крокам з реформування місцевого самоврядування, бюджетному забезпеченню нових повноважень та компетенцій, секторальним реформам та місцевому економічному розвитку. Очікується, що учасники приймуть звернення до центральної влади з пропозиціями щодо вирішення проблемних питань життєдіяльності громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь