A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Про звіт голови сільської ради про роботу Ганнопільської сільської ради в 2020 році

Дата: 15.04.2021 09:01
Кількість переглядів: 623

Доброго дня, шановні мешканці Ганнопільської громади!

 

  Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Сільський голова є підзвітним, підконтрольним і відповідальним перед громадою її жителями.

 

             Звіт сільського голови  являє собою своєрідне підведення підсумків колективної праці – кожного депутата, постійних комісій, виконавчого апарату сільської ради за минулий рік, що дає можливість відкритого діалогу з громадою, почути думки людей про проведену роботу та спільно знайти шлях вирішення наболілих проблем і намітити плани на майбутнє.

 

    Незважаючи на всі труднощі, які супроводжували нас впродовж 2020 року, ми прагнули виконати всі прийняті нами Програми, а також співпрацювати та надавати фінансову підтримку установам та організаціям розташованим на території громади.

 

   Цей звіт сільського  голови – це лише короткий опис наших найголовніших досягнень, які були реалізовані командою місцевого самоврядування. Це спільна кропітка робота з депутатським корпусом і мешканцями громади.

Я хочу, щоб кожен розумів – все реалізоване стало можливе лише завдячуючи чесним платникам податків, які поповнюють місцевий бюджет і надають можливість громаді розвиватись та рухатись далі. Все реалізоване стало можливим завдячуючи активним мешканцям, які беруть участь у «Громадському бюджеті» та втілюють свої проекти.

 

 

Наша громада,  як орган  місцевого  самоврядування, у своїй роботі керується  законодавством принципів законності, гласності, колегіальності поєднання місцевих і державних інтересів.

 

Сільська рада є публічною та відкритою у своїй діяльності, про що свідчить робота з висвітлення новин та сесій сільської ради на офіційному сайті, а також на дошках оголошень.

 

Протягом 2020 року робота виконавчих органів Ганнопільської сільської була направлена на забезпечення першочергових потреб мешканців громади з виконанням пріоритетних завдань Програми соціально-економічного розвитку:

 

 - реалізацію заходів, спрямованих на створення правових, фінансових, соціально-економічних, організаційно-господарських умов розвитку громади; 

- підвищення якості послуг та рівня соціальних стандартів, які безпосередньо надаються населенню, забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення;

- забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей та учнів, що проживають на території громади, забезпечення інноваційного розвитку освіти;

- створення належних умов для всебічного та повноцінного розвитку дітей, відродження культурних і просвітницьких традицій;

- створення умов для розвитку молоді, задоволення їх потреб в професійному самовизначенні, забезпеченні їх соціальних гарантій, виховання відповідальності перед суспільством; 

- запобігання поширенню наркоманії та пияцтву; усунення причин і умов, що сприяють втягненню молоді та підлітків у протиправну діяльність;

- забезпечення належного правопорядку та громадської безпеки, підвищення правової культури населення, сприяння формуванню культури здорового способу життя;

- забезпечення стабільного і ефективного функціонування комунального господарства, матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спорту, ДСНС т.д.;

- сприяння безперебійному забезпеченню потреб населення у перевезеннях автомобільним транспортом, в тому числі і пільгової категорії громадян;

- підвищення ефективності енергоспоживання, здійснення заходів із енергозбереження в усіх сферах діяльності;

- розвиток підприємництва, економіки та інфраструктури територіальної громади; сприяння зайнятості населення, зниження рівня безробіття;

- продовження реконструкції та поточного ремонту об’єктів життєзабезпечення, розвиток та відновлення мережі сільських доріг; вуличного освітлення, забезпечення благоустрою вулиць та місць загального користування громади;

- активізація інвестиційної діяльності, створення сприятливих умов для розвитку підприємницької діяльності за принципами рівних можливостей;

- розв’язання екологічних проблем, створення умов для поліпшення стану довкілля, здійснення контролю за дотриманням екологічного законодавства та охорони довкілля, ліквідація несанкціованих звалищ сміття;

- реалізація державної політики у сфері захисту населення і території ради об’єднаної територіальної громади від можливих надзвичайних ситуацій; 

- надання  якісних  та доступних  адміністративних  послуг.

 

 

І. ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

У своїй діяльності виконавчий комітет сільської ради керується Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Конституцією України та іншими підзаконними нормативно - правовими актами.

 

Діяльність апарату виконавчого комітету сільської ради була направлена на виконання показників програми соціально-економічного та культурного розвитку, сільського бюджету, на виконання завдань по безперебійній роботі галузей культури, освіти, навчальних закладів, благоустрою, дорожнього будівництва та утримання доріг, своєчасній виплаті заробітної плати та перерахуваннях коштів по всіх видатках.

 

Рішенням ради затверджений кількісний склад виконавчого комітету, який налічує 17 членів комітету.

 

Основною формою роботи виконавчого комітету сільської ради є його засідання. За 2020 рік було проведено 12 засідань виконавчого комітету, на яких розглянуто 140 питання та прийнято 140 рішення.

 

Відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» основною організаційно-правовою формою діяльності рад є сесія. Закон визначає, що сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал. За звітний період проведено 10 сесій сільської ради прийнято   204 рішення. Голосування проводиться поіменно.

 

В результаті  виборів 25 жовтня 2020 року інтереси громади в сільській раді представляють 22 депутати. З метою вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до повноважень ради, здійснення  контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету, утворено 4 постійних депутатських  комісій.

 

 Станом на 01.01.2021 року зареєстровано 6214 жителів громади.

У 2020 році було здійснено державних реєстрацій актів цивільного стану громадян: 12 шлюбів, 23 народження та проведено 139 реєстрації смерті. Здійснено 176 нотаріальних дій та вчинено 308 дій прирівняних до нотаріальних та надано 313 інших послуг.

Прийнято розпоряджень сільського голови: з кадрових питань - 65; про відрядження – 71; про надання відпусток – 140; з адміністративно-господарської діяльності -  100.

 

На території ОТГ, старости працюють відповідно до старостинських округів. Завдання старост представляти інтереси жителів усіх сіл в об’єднаній територіальній громаді, проводити роботу по соціально-економічному розвитку та здійснювати контроль за станом благоустрою відповідних сіл, за установами, що працюють на відповідній території, інформувати сільського голову про результат виконання рішень сесій, виконкому та розпоряджень сільського голови.

 

За рахунок коштів місцевого бюджету здійснювались компенсаційні виплати відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004р. № 558 «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» на суму 100,8 тис. грн.    

 

          З метою реалізації прав окремих категорій громадян Ганнопільської, Берездівської, Улашанівської та Крупецької сільських об’єднаних територіальних громад на пільговий проїзд підписано МЕМОРАНДУМ про співпрацю у сфері  відшкодування пільг за пільговий проїзд окремих категорій громадян.  Основне завдання співпраці  - здійснювати відшкодування коштів за пільгове перевезення окремих категорій громадян на приміських автобусних маршрутах загального користування (крім таксі) та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що формуються у межах Славутського району та поширюються на територію Ганнопільської, Берездівської, Улашанівської та Крупецької сільських об’єднаних територіальних громад. 

Спеціаліст Головного управлінні пенсійного фонду України (Славутському сервісному центрі) у приміщенні ЦНАПу здійснює прийом жителів громади третій понеділок місяця з 9,00 до 14,00 години.

Також згідно наказу № 1030 від 21.06.2017 року Міністерства соціальної політики створено віддалене робоче місце спеціалісту Славутського центру зайнятості для прийому жителів громади. Прийом громадян проводиться щосереди з 9,00 до 14,00 години.

Всі відділені робочі місця забезпечені меблями, оргтехнікою та вільним доступом до Інтернет ресурсів.

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНІ ПРОГРАМИ ТА ПОЛОЖЕННЯ:

1. Про затвердження Положення про порядок компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

    1. Про затвердження Меморандуму про співпрацю у сфері  відшкодування пільг за пільговий проїзд окремих категорій громадян.
    2. Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Ганнопільської сільської ради на 2020 рік.
    3. Про затвердження Програми організації громадських робіт на 2020 рік.
    4. Про затвердження Програми “Запобігання  та зменшення впливу надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в Ганнопільська сільській раді на 2020-2024 роки.”
    5. Про затвердження Програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Ганнопільської  сільської ради Славутського району Хмельницької області  на 2020-2022 роки.

7. Про затвердження Програми «Поліцейський офіцер громади» Ганнопільської  сільської ради на 2020-2022 роки.

    1. Про затвердження Комплексної  Програми підтримки Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області по забезпеченню надходжень  до бюджету Ганнопільської сільської ради на 2020 рік.
    2. Про Програму поводження із твердими побутовими відходами на підвідомчій території Ганнопільської сільської ради на 2020-2024 роки.
    3. Про затвердження Програми забезпечення виконання управлінням соціального захисту населення Славутської  районної державної адміністрації повноважень щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення  на 2020 - 2021 роки.
    4. Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Ганнопільської сільської ради на 2021 рік.
  1. Про затвердження цільової програми «Забезпечення чергових призовів громадян Ганнопільської сільської  ради на строкову військову службу у 2021-2024 роках»
  2. Про затвердження Програми відпочинку та оздоровлення дітей Ганнопільської сільської ради на 2021-2025 роки
  3. Про затвердження Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Ганнопільській об’єднаній територіальній громаді на 2021-2023роки
  4. Про Комплексну Програму фінансової підтримки комунального підприємства" Славутська центральна районна лікарня  ім.Ф.М.Михайлова"                       на 2021-2023 роки.
  5. Про  Програму забезпечення медичними препаратами хворих на цукровий та нецукровий діабет жителів Ганнопільської сільської ради на 2021-2025 роки.
  6. Про затвердження Положення про порядок  надання одноразової матеріальної допомоги громадянам.
  7. Про затвердження програми надання соціальної допомоги в Ганнопільській сільській раді на 2021-2025 роки.
  8. Про встановлення розміру та затвердження Положення  про надання одноразової допомоги на поховання  деяких категорій осіб.
  9. Про затвердження Програми, Положення та Плану природоохоронних заходів місцевого фонду охорони навколишнього середовища на 2021-2025 роки.
  10. Про цільову Програму забезпечення пожежної безпеки населених пунктів та об’єктів усіх форм власності, розвитку інфра­структури підрозділу пожежної охорони та невоєнізованих пожежних формувань у Ганнопільської сільській  раді на 2021-2025 роки

До сільської ради за 2020 року надійшло 1086 звернень громадян, з них 85 - письмові звернення, 1001 - звернення на особистому прийомі. Основні звернення, з якими зверталися громадяни, це надання дозволу на виготовлення технічної документації і проектів із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право власності на земельні ділянки, затвердження технічних документацій і проектів землеустрою, оформлення спадщини, соціальних допомог.

Робота зі зверненнями громадян проводиться згідно Закону України «Про звернення громадян», інструкції з діловодства. Повторних звернень не надходило.

Робота зі зверненнями громадян тримається на постійному контролі, щоквартально розглядається на засіданні виконавчого комітету сільської ради. Працівниками виконавчого комітету сільської ради здійснюється оперативне реагування на документи зі стислим терміном виконання та своєчасне виконання інших документів згідно з вимогами установленими чинним законодавством.

 

ВІДДІЛ «ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ» Ганнопільської сільської ради

Спеціалістами відділу «Центр надання адміністративних послуг» Ганнопільської сільської ради протягом 2020 року надано 6028 послуг, а саме:

  1. реєстрація місця проживання – 879;
  • зняття з реєстрації – 303;
  • вклеєно фото при досягненні 25, 45-річного віку – 28;
  • видано документів дозвільного характеру – 1584;
  • надано соціальних послуг – 1456;
  • інші послуги – 156.
  1. Державну допомогу сім’ям з дітьми, в т.ч.:
  • допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами -16 ;
  • допомогу при народженні дитини -16;
  • допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування -4;
  • допомогу на дітей одиноким матерям – 104;
  1. Державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям-174;
  2. Державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, а саме:
  • надбавку на догляд за особою з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи – 4.
  1. Державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, а саме:
  • допомогу особам з інвалідністю І групи - 12;
  • допомогу особам з інвалідністю ІІ групи -2;
  • допомогу дитині померлого годувальника – 3,
  1. Допомогу на догляд(щомісячна грошова допомога особі, яка проживає разом з особою інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу) -54.
  2. Компенсаційну виплату особі, яка здійснює догляд за особою з інвалідністю І групи або особою , яка досягла 80 років -35.
  3. Тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату – 9.
  4. Допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях -17.
  5. Допомогу на дітей. Батьки яких ухиляються від сплати аліментів -2
  6. Призначення житлової субсидії -324.
  7. Видано довідок  -846.

 

ФІНАНСИ

 

Основною сферою виробництва на території Ганнопільської сільської ради є сільське господарство : СФГ «Клепачі», ФГ «Перлина Полісся», ФГ «Глорія», ФГ «Світанок», ФГ «Селянка-2006», СГП «Дніпро», ФГ «Світоч», ФГ «Мрія», ТОВ «Акріс-Агро», ТОВ «Лотівка-Еліт», ТОВ«А.С.Т». Також працюють такі підприємства Славутський хлібзавод (переробка зерна), ПП «Вектор Плюс» (переробка зерна), ТОВ «Мівас» (перевезення), лісокомунальні підприємства.

Виконання доходів сільського бюджету

Основним показником роботи відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності сільської ради є виконання бюджету.

У 2020 році до загального та спеціального фондів бюджету Ганнопільської сільської ради  за рахунок усіх джерел надійшло                 47264,1 тис.грн. доходів, що становить 98,14 відсотка до уточнених планових показників на 2020рік.

Структура доходів загального фонду місцевого бюджету за 2020рік            

(тис. грн.).

Фото без опису

 

 По загального фонду бюджету об’єднаної територіальної громади  заплановано власних надходжень з врахуванням проведених змін (без трансфертів) в сумі 14795,0 тис. грн., фактичні надходження склали 14225,3 тис. грн., або 96,15%. Планові показники спеціального фонду по власних надходженнях виконано на 626,4%: при плані 292,8тис.грн., фактичні надходження становлять 1834,1тис.грн.

                   Головними джерелами наповнення сільського бюджету є:

  • податок та збір на доходи фізичних осіб  надійшов  в обсязі  7424,7 тис. грн., що становить 93,4% до плану;
  • акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів  -  241,6тис.грн., що становить 100,3%;
  • податок на майно -  2374,5 тис. грн., що складає 100,2% до плану;
  • єдиний податок – 3971,3тис.грн., що становить 98,8% до плану;

 

          З державного бюджету отримано субвенцій до загального фонду в загальній сумі 19232,6 тис. грн., що становить 100 % до запланованих показників бюджету в тому числі :

  • освітньої субвенції  з державного бюджету  місцевим бюджетам-18076,6тис. грн.;
  • медичної субвенції з  державного бюджету  місцевим бюджетам -1156,0 тис. грн..

З місцевого бюджету отримано субвенцій до загального фонду в загальній сумі 2606,6 тис. грн., що становить 91,01% до запланованих показників бюджету, в тому числі:

  • субвенція з  місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету  - 74,34 тис. грн.
  • субвенція з  місцевого бюджету на забезпечення якісної,сучасної та доступної загальної  середньої освіти « Нова українська школа» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету - 379,88 тис. грн..;
  • субвенція з місцевого бюджету  на здійснення  переданих видатків у сфері  освіти за рахунок  коштів освітньої субвенції -1054,7 тис. грн.
  • субвенція з місцевого бюджету  на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію  негативних наслідків діяльності обєктів спільного користування – 246,5 тис. грн..;
  • інші субвенції з місцевого бюджету - 181,01тис.грн.;
  • субвенція з місцевого бюджету на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 670,2 тис. грн..

          З місцевого бюджету отримано субвенцій до спеціального фонду в загальній сумі 1676,88 тис. грн., при запланованих 1676,89тис. грн., що становить 100 % до запланованих показників бюджету.

        Субвенція з місцевого бюджету  за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що утворився  на початок бюджетного періоду – 126,892 тис. грн.;

         Інші субвенції з місцевого бюджету 1549,98тис.грн

 

 

Виконання видатків сільського бюджету

            Доходи, що надійшли до сільського  бюджету  в звітному періоді, забезпечили загальну позитивну тенденцію в частині фінансування видатків сільського бюджету, а саме:

            Видатки сільського бюджету за 2020 рік здійснені на суму 47411,9тис.грн., в тому числі по загальному фонду – 42660,7тис.грн. або 97,8% річних призначень та по спеціальному фонду – 4751,2тис.грн. або 99,7% річних призначень.

             При загальному відсотку виконання плану звітного періоду бюджету по загальному фонду   по галузям становить:

  • освіта - 28916,3 тис. грн. – 98,2%
  • охорона здоровя – 255,6 тис. грн.. – 98,3%
  • соціальний захист та соціальне забезпечення – 2347,94тис.грн – 92,8%
  • культура і мистецтво – 2032,2тис.грн – 97,5%
  • житлово-комунальне господарство – 484,8тис.грн – 92,6%
  • транспорт та транспортна інфраструктура, дорожнє господарство – 43,1тис.грн – 86,1%
  • державне управління – 6120,2тис.грн – 99,4%
  • інша діяльність – 870,0тис.грн – 97,6%
  • міжбюджетні трансферти – 1590,5тис.грн – 95,2%.
  • на відшкодування виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям – інвалідам, хворим які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги та проживають на території Ганнопільської сільської ради – 97,09тис.грн.
  • на забезпечення пільгової категорії населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення, інсуліном, туберкуліном – 43,08тис.грн
  • на оплату енергоносіїв для Славутської ЦРЛ – 50,0тис.грн;,
  •  COVID – 46,97тис.грн
  • на утримання трудового архіву – 90,0 тис. грн..
  • 100,0 тис. грн. – Славутській районній державній адміністрації,
  • 28,0тис.грн – Головному управлінні Національної поліції в Хмельницькій області

          Найбільш питому вагу у видатках загального фонду бюджету громади за галузями займають кошти на фінансування установ освіти – 67,7%.

Видатки спеціального фонду сільського бюджету за 2020 рік склали 4751,2тис.грн., в тому числі:

  • на забезпечення функціонування органів місцевого самоврядування спрямовано коштів 1569,95 тис. грн.;
  • видатки на галузь «Освіта» становлять 1548,36 тис. грн.;
  • на соціальний захист та соціальне забезпечення спрямовано                                                 1181,83 тис. грн. ;
  • на забезпечення діяльності палаців і будинків культури, клубів та бібліотек  спрямовано 170,0 тис. грн.;
  • на  організацію  благоустрою  населених  пунктів  –  136,28

тис. грн.;

  •   на утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету спрямовано 125,46тис.грн;
  • охорона та раціональне використання природних ресурсів – 19,32тис.грн;

 

           Найбільш питому вагу у видатках загального фонду сільського бюджету за економічною структурою займають видатки:

  • на оплату праці з нарахуваннями –79,6%,
  • продукти харчування – 1,1%,
  •  оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 4,8%,
  • окремі заходи по реалізації програм, не віднесені до заходів розвитку – 3,6%,
  •  інші видатки – 10,7%,

         Забезпечена виплата в повному обсязі заробітної плати працівникам бюджетних установ відповідно до встановлених чинним законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати. Проведені своєчасні розрахунки за енергоносії. Кредиторська заборгованість по вказаних виплатах станом на 01.01.2021 року відсутня.

За рік спільними зусиллями громади, органів державного управління та завдяки державній підтримці, в життя втілено чимало проектів, які покращили соціально-побутові умови жителів та інфраструктуру ОТГ.

 

                                           ОСВІТА

Станом на 01.01.2020 року функціонують шість дошкільних навчальних закладів у складі навчально-виховних комплексів. Всі дошкільні навчальні заклади загального розвитку. У дошкільних навчальних закладах працюють 7 груп з 9 годинним режимом роботи. Згідно з обліком у громаді нараховується 367 дітей віком від 1 до 6 років. У ЗДО здобувають освіту 139 вихованців. Середня завантаженість ДНЗ - 80 дітей на 100 місць. Протягом останніх років у громаді проводиться  системна, послідовна робота щодо охоплення дошкільною освітою дітей старшого дошкільного віку. Як результат - 100% дітей п’ятирічного віку відвідують дошкільні установи. Станом на 1 грудня 2020 року кількість дітей від 3 до 6 років, які навчаються і виховуються в ДНЗ, становить 100% (139 вихованців). Харчування дітей у ДНЗ забезпечується відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту» (ст.35) за рахунок залучення бюджетних та батьківських коштів. Вартість харчування дітей: - 60% (батьківська плата) -40% (місцевий бюджет). Від оплати за перебування в дошкільних навчальних закладах громади звільнені діти, батьки яких є учасниками АТО, малозабезпечені, діти з інвалідністю, сироти. Загалом на харчування дошкільнят витрачено   161 150 грн.

 

ЗАГАЛЬНА СЕРЕДНЯ ОСВІТА

Успішне здійснення навчально-виховного процесу залежить від комфортних умов, необхідної матеріально-технічної бази та навчально-методичного забезпечення. У Ганнопільській сільській раді функціонують 6 НВК: - Ганнопільський навчально-виховний комплекс «дошкільний навчальний заклад-середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», - Великоскнитський навчально-виховний комплекс «дошкільний навчальний заклад – середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», - Довжківський навчально-виховний комплекс «дошкільний навчальний заклад – середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», - Малоскнитська гімназія  І-ІІ ступеня», - Киликиївський навчально-виховний комплекс «дошкільний навчальний заклад – середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» - Клепачівська гімназія І-ІІ ступеня». Кількість учнів, які навчаються у закладах загальної середньої освіти громади становить 659 особи. Протягом 2020 року виконкомом Ганнопільської сільської ради була проведена значна робота по зміцнення матеріально-технічної бази освітніх закладів громади.

1. На поточний ремонт загальноосвітніх навчальних закладів використано кошти в сумі 189,5 тис. грн., а саме: ( придбання фарби, водоемульсії, цементу, вапна, шпаклівки та ін..)

    2. На придбання господарчих, миючих, канцтоварів використано коштів в сумі -  131,801 тис. грн.

    3. Придбано електротоварів на суму 33,8 тис. грн., а саме  (    електросушки, насос, болгарка, праска).

    4. Закуплено кулер для води, умивальники, табуретки на суму – 27,585 тис. грн.

    5. Закуплено іграшок в ДНЗ  на суму – 15,590 тис. грн.

    6. Посуд на суму – 16,603 тис. грн.

    7. Шкільна форма дітям – сиротам на суму 8,4 тис. грн.

    8. Спортінвентарю – 11,182 тис. грн.

    9. Термометри, дозатори, дезинфікуючі засоби на суму 49,869 тис. грн.

 

 

НУШ

Для забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти ”НУШ” з державного бюджету місцевим бюджетам були виділені та використані кошти освітньої субвенції, а саме:

  • Придбано 7 ноутбуків та 6 багатофункціональних пристроїв (принтер,сканер,копір) для початкових класів в сумі                              (134,043 тис. грн. – кошти ОС та 28,840 тис. грн. – кошти місцевого бюджету)
  • Придбано 51 парта з стільчиком, стінка 1 шт., столи 6 шт. на суму – 82,544 тис. грн. – кошти ОС та 38,424 тис. грн. – кошти місцевого бюджету.
  • Придбано набір дидактичних матеріалів 6 комплектів на суму 77,156 тис. грн. – кошти ОС та 8,572 тис. грн. – кошти місцевих бюджетів.
  • Закупівля дезинфікуючих засобів на суму 86,132 тис. грн.

 

  1. За кошти залишків освітньої субвенції з обласного бюджету придбано:
  1. Обладнання для їдалень (харчблоків) в сумі 140,991тис.грн.   А саме:
  • єлектром’ясорубка – 1 шт.
  • плита електрична з паровою шафою -2 шт.
  • шафа холодильна – 1 шт.
  • ларь морозильна – 1 шт.
  • марміт перших страв – 1 шт.
  • холодильник ВЕКО – 1 шт.

 

  1.  За кошти іншої субвенції місцевого бюджету придбано:

       Портальний комп’ютер (ноутбук) – 3 шт. на суму 48,003 тис.грн.

  • Стінка для навчального кабінету – 2 шт. на суму 49,0  тис грн.

   А також використані кошти на поточний ремонт (влаштування підлоги та стін приміщення Ганнопільського НВК (ДНЗ) в сумі 49,955 тис.грн.

 

  1.   За кошти іншої субвенції з районного бюджету придбано:
  • Телевізор з кріпленням та кабелем – 3шт. на суму  49,995 тис.грн.

 

 

ШКІЛЬНИЙ АВТОБУС

 

Організація регулярного безоплатного перевезення учнів до місць навчання і додому є складовою частиною забезпечення реалізації прав громадян на здобуття загальної середньої освіти. Станом на 01.12.2020р. в громаді налічується 251 учнів, які проживають за межею пішохідної доступності і потребують регулярного підвозу до школи. Підвозиться 251 учень ( 100%). Підвіз здійснюється 4 шкільними автобусами.

На обслуговування шкільного автобуса витрачено кошти в сумі : 317,486 тис.грн.

  • запчастини -82,717 тис.грн.
  • дизпаливо – 234,769 тис.грн.

 

 

ХАРЧУВАННЯ

 У 2020 навчальному році організовано харчування у 6 шкільних їдальнях освітніх закладів громади, на що було виділено 468,911 тис. грн. для безкоштовного харчування 385 учнів (в т.ч. сироти та позбавленні батьківського піклування - 20, учні інклюзивних класів - 7, учні з інвалідністю – 13, малозабезпечені - 85,ЧАЕС – 4, діти, батьки яких є (були) учасниками АТО – 17, 239 - учні 1-4 класів) відповідно до ст. 56 Закону України «Про освіту». Також у закладах загальної середньої освіти громади харчуються 175 учнів за батьківську плату.

    Для опалення шкільних приміщень на осіньо-зимовий період закуплено вугілля – 92т. на суму 245,908 тис.грн. Твердим паливом (дровами) забезпечені у повному обсязі.

   На підвіз вчителів було використано коштів в сумі – 77,353 тис.грн.

   Проведені виміри опору ізоляції, перезарядка вогнегасників, дератизація приміщень , аналіз води на суму – 52,5 тис.грн.

   Проведені роботи по поточному ремонту благоустрою прилеглої території Клепачівського НВК – 177,264 тис.грн.

 

 «ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНР»

 

  З 2018 року  в Ганнопільській  сільській раді  працює комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр»  Ганнопільської сільської ради,  який створено  з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти  шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг. Даний  центр обслуговує  4774 дитини Ганнопільської, Берездівської, Крупецької, Улашанівської ОТГ

        З початку 2020 року  корекційно-розвиткові послуги отримали 67  дітей: 

      - 32 дитини  відвідують заняття з логопедом;

      - 28 дітей відвідують заняття з психологом;

      - 24 дитини займаються з реабілітологом;

      - 34 дитини відвідують заняття з дефектологом.

        Було проведено  74 комплексних оцінок, розроблено рекомендації щодо освітніх програм.

        З метою надання методичної допомоги педагогічним працівникам було проведено  12 семінарів. Також було надано 296 консультації батькам, педагогам, керівникам закладів освіти,  та 74 консультації учасникам  команди  супроводу дитини з  особливими  освітніми  потребами.

           На даний час організовано в ІРЦ корекційно - розвиткові заняття для 13 дітей дошкільного віку та 15 дітям шкільного віку.

Організовано інклюзивне навчання для 31 дитини шкільного віку та трьох дітей дошкільного віку. Десять дітей здобувають освіту на індивідуальній формі навчання (згідно довідок ЛКК). На обліку в ІРЦ знаходиться 64 дитини.

З метою більш зручного, цікавого та комфортного навчання дітей з особливими освітніми потребами проводилося  оновлення навчальної та матеріально-технічної бази Інклюзивно–ресурсного центу на суму 109,0тис.грн. Проведено капітальний ремонт системи опалення (128,4тис.грн) та завершено роботи по реконструкції приміщення під комунальну установу «Інклюзивно–ресурсний центр» (238,9тис.грн).  

 

КУЛЬТУРА

У зв’язку з обмежувальними заходами з метою запобігання поширенню хвороби COVID – 19, усі святкові заходи проводилися з дотриманням карантинних вимог та безпечної дистанції. Зокрема, запропоновано максимально скоротити чисельність людей під час відвідування заходів, скоротити час безпосередньо самих урочистостей, відмовитися від виїзної торгівлі, тощо.

Головним напрямком діяльності Ганнопільської ОТГ у сфері культури -                 є відродження, популяризація народних традицій, звичаїв та обрядів, розвиток творчості дітей та молоді, організація змістовного дозвілля населення.

Тематика проведення масових заходів пов’язана із відзначенням державних, професійних, релігійних свят, свят за народним календарем.

Колективи художньої самодіяльності клубних установ Ганнопільської ОТГ постійно приймають участь в концертних програмах  сіл, виставках декоративно-прикладного мистецтва та сільськогосподарської продукції.

На базі Ганнопільської ОТГ функціонують любительські об’єднання:

- «Бісеринка»; «Світлиця»; «Єдина родина»; «Чарівна куля»; «Яскраві моменти життя клубу». Силами гуртківців оформлені стенди та приміщення клубу.

Протягом  2020 року в клубних установах Ганнопільської ОТГ проведено масових заходів – 1113, відвідувачів – 19851 чол., з них для дітей – 22, кількість відвідувачів – 5446 чол., з них:

- культурно-освітніх та розважальних масових заходів - 602, на яких було присутніх – 9550 чол.; з  них для дітей – 15, кількість відвідувачів – 1367  чол.

- вистав та концертів – 11, кількість відвідувачів 395 чол.; з них для дітей – 2, кількість відвідувачів – 50 чол.

         - виставок декоративно-прикладного мистецтва – 4 кількість присутніх – 395 чол.

- інших масових заходів – 380 кількість відвідувачів – 6300 чол.;

 

 

ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВА РОБОТА

 

  • сільській раді, відповідно до структури, призначено відповідального за організацію та ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників

Всього на військовому обліку у сільраді перебуває 730 чоловік, із них:

Призовників 135 юнаків та 595 чоловік військовозобов’язаних. На території громади проживають 58 учасників АТО.

Проблемними питаннями з питань військового обліку призовників залишається неналежне виконання призовниками та військовозобов’язаними правил військового обліку, а саме не своєчасне прибуття до військового комісаріату для постановки на військовий облік, а також несвоєчасне повідомлення військового комісаріату та сільської ради про зміни в облікових даних. Також можливо зазначити, що не всі призовники належним чином виконують рішення призовної комісії щодо проходження додаткового медичного обстеження.

Загальний стан військового обліку призовників оцінюється «задовільно».

Картки первинного обліку заведені на усіх військовозобов’язаних та призовників. Картотека карток первинного обліку побудована у відповідності до вимог Порядку.

У 2020 році військовим комісаріатом було проведено перевірку стану ведення військового обліку. За результатами перевірки, стан військового обліку військовозобов’язаних і призовників на території Ганнопільської сільської ради оцінено як задовільний. Недоліки, які виявлені у ході перевірки усунуті у ході роботи.

 

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Ганнопільської сільською радою прийнято три Програми, спрямовані на соціальний захист населення:

1. Програма підтримки мобілізованих, демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, членів їх сімей та сімей загиблих на 2018-2020 роки

  1. Програма соціального захисту дітей, профілактики бездоглядності та правопорушень у дитячому середовищі Ганнопільської ї сільської ради на 2018-2020 роки
  2. Програма соціального захисту населення Ганнопільської сільської ради на 2018-2020 роки

В сільській раді працюють спеціалісти соціального захисту, завдання яких полягає у практичній допомозі при нарахуванні субсидій, матеріальних допомог, допомог при народженні дитини – професійна допомога клієнтам у визначенні причин власних проблем і подальший спільний пошук можливостей для їхнього вирішення шляхом надання комплексу соціальних послуг.

На  вирішення  соціальних проблем  мешканців  сільської  ради   прийнято  Положення про надання  громадянам  матеріальної допомоги. На виконання заходів з коштів сільського бюджету  з початку 2020 року виплачено  59020,00 грн., з яких на виплату одноразової матеріальної допомоги направлено  38000,00 грн., на надання допомоги на поховання 9620,00 грн., особам які не досягли пенсійного віку і на момент смерті не працювали, на вирішення соціально побутових потреб – 11400,00грн.

 

ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ»Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ

Протягом  2020  року проведені  наступні  заходи:

  • організація залучення наявних  фінансових, матеріальних та  інших ресурсів громади на  підтримку осіб та сімей з дітьми (надавалась  гуманітарна допомога 10 сім’ям ).
  • проведено благодійні акції «Готуємо дітей до школи», якою  охоплено 15 сімей в  яких виховується 24 дітей.
  • виділено кошти на придбання шкільної форми для дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування (14 дітей).
  • здійснення  соціальної  та  психологічної  адаптація  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб  з  їх числа з  метою підготовки  до  самостійного  життя (2 дітей).
  • інформація населення про соціальні  послуги, які надаються  відповідно до законодавства. Надання консультацій  для отримання державних соціальних виплат та субсидій, планування сімейного бюджету  та ведення домашнього господарства (20  сімей).
  • перевірка виплат при народжені дитини (30 сімей).
  • здійснення соціальних інспектувань (147 сімей).
  • до  Міжнародного Дня захисту дітей відвідано сім’ї пільгових категорій, вручено подарунки та солодощі (охоплено 53 дитини);
  • надано допомогу продуктовими наборами, одягом від громадського об’єднання  «Хмельниччина без сиріт» (7 сімей);
  • надано  гуманітарну допомогу Благодійним фондом «Зміцнення громад» (одяг, взуття б/у – 30 сім’ям).

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ, СІМ»Ї ТА МОЛОДІ

На базі відділу соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді 24 грудня 2020 року у виконавчому комітеті Ганнопільської сільської ради створено Службу у справах дітей, сім?ї та молоді (далі – Служба).

Служба здійснює захист прав дитини, представляє інтереси дітей в судах, забезпечує діяльність щодо усиновлення та сімейних форм виховання, веде справи з опіки та піклування над дітьми, вирішує численні спори між батьками щодо спілкування з дитиною та визначення місця її проживання, захист житлових прав дітей, веде справи дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

На первинному обліку Служби перебуває 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 6 з них проживає на території ОТГ.

Вивчається питання щодо створення патронатної сім’ї та запровадження наставництва над дітьми-сиротами в ОТГ.

На обліку Служби станом на 01.01.2021 року  перебуває 5 дітей, як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах.

       

ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ ВДОМА

Рішенням сесії Ганнопільської сільської ради від 02.03.2016 року створено «Відділ соціальної допомоги вдома», який призначений для надання соціальних послуг непрацездатним громадянам, які не здатні до самообслуговування, частково втратили рухову активність у зв’язку із старістю, інвалідністю або станом здоров’я, за їх місцем проживання вдома.

Наразі у відділі соціальної допомоги вдома працює 16 чоловік, на обслуговуванні перебуває 118 підопічних (з них: 46 чоловік обслуговуються на платній основі та 72 – безкоштовно), яким протягом 2020 року надано 29488 послуга (з них 3360 на платній основі), а саме:

  • придбання та доставка медикаментів, продовольчих та промислових товарів;
  • допомога у дотриманні особистої гігієни;
  • допомога в обробітку присадибних ділянок;
  • організація заготовок продуктів харчування на зимовий період;
  • організація забезпечення паливом, ремонту житла;
  • вирішення за дорученням обслуговуваних громадян питань у державних та інших підприємствах;
  • виклик лікаря, організація консультування громадян медичними фахівцями;
  • допомога у прибиранні приміщення та інші послуги.
  • послуги прачки та перукаря.

Особлива увага приділяється розв’язанню проблем соціально-побутової, медичної, натуральної і грошової допомоги малозабезпеченим одиноким громадянам похилого віку та інвалідам.

Постійно проводяться обстеження умов проживання інвалідів, виявлення їх потреб у наданні соціальної допомоги на дому, соціально-побутової адаптації.

Для людей з особливими потребами, що мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються за допомогою технічних засобів, придбано спецавтомобіль, який надаватиме послуги "соціального таксі". Ганнопільська громада взяла участь в державній програмі придбання спеціально обладнаного автомобіля. Наказом Міністерства соціальної політики № 1624 від 11.11.2019р. затверджено перелік установ, які отримають спеціально обладнаний автомобіль. В цей перелік увійшла служба з перевезення вищезгаданої категорії осіб, яка є структурним підрозділом відділу соціальної допомоги вдома Ганнопільської сільської ради.

 

 

БЛАГОУСТРІЙ ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ

 Протягом року забезпечувалася робота по благоустрою сіл Ганнопільської сільської ради. Всього ж на благоустрій населених пунктів громади було спрямовано 653,8 тис. грн.

    У населених пунктах проведено роботу у сфері благоустрою вулиць, братських могил, пам’ятних знаків, зовнішнього освітлення, ремонту доріг, озеленення. В 2020 році було проведено поточний ремонт вуличного освітлення всіх населених пунктах громади. Значна робота проведена по благоустрою кладовищ -  встановлено огорожі на кладовищах в селах Рівки, Соснівка, Хоросток та Малий Скнит. На кладовищах в селах Хоняків, Прикордонна Улашанівка організовані роботи по зрізанню дерев.

Встановлено огорожу біля будинку культури, навчально–виховного комплексу, пам’ятника загиблим воїнам в с.Довжки. Проведені роботи по благоустрою прилеглої території Клепачівської гімназії. В с.Рівки та с.Хоросток проведено благоустрій території фельдшерсько–акушерського пункту (встановлено огорожу).

      Протягом року організовуються та проводяться роботи з благоустрою, в рамках яких працівники комунальних підприємств разом з жителями селища, працівниками установ, організацій, прибирають парки, сквери, очищають водні джерела, проводять ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ, висаджують зелені насадження.

            У 2020 році по Ганнопільській ОТГ за рахунок сільського бюджету було здійснено поточний ремонт дорожнього покриття  вул. Шевченка, вул. Гагарiна в с.В.Скнит та  вул.Миру в с. Ганнопіль. Проведено експертиза по капітальному ремонту покриття вул. Садова с.Шатерники, вул. Б.Хмельницького с.Довжки, вул. Коцюбинського  с.Ганнопіль, вул. Ватутіна с.Ганнопіль. Проведено капітальний ремонт покриття вул. Ватутіна та  вул. Коцюбинського в с.Ганнопіль.  Вартість проведених робіт становить 1033,670 грн.

 

      Підсумовуючи все вище сказане, хочу подякувати депутатам, підприємцям, аграріям, керівникам і працівникам освітніх, комунальних установ, працівника сільської ради та членам виконкому.

      А особлива подяка кожному, хто підтримує, дає поради, хто допомагає і словом, і ділом, хто не лише критикує, а вносить пропозиції покращення життя громади та бере активну участь в житті самої громади.

 

Зробимо нашу громаду кращою разом!

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь