A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

До уваги суб’єктів господарювання, які використовують пестициди!

Дата: 27.06.2019 15:51
Кількість переглядів: 517

Фото без опису

Керуючись ст. ст. 3, 16, 50 Конституції України, законами України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про охорону атмосферного повітря», «Про бджільництво», Положенням про Департамент природних ресурсів та екології  Хмельницької обласної державної адміністрації, з метою забезпечення оптимальних умов життєдіяльності населення та охорони навколишнього середовища, попередження забруднення атмосферного повітря, водних об’єктів та земель під час проведення робіт з пестицидами та агрохімікатами, враховуючи багато чисельні звернення громадян з приводу порушень сільгоспвиробниками чинного законодавства України та санітарних норм і правил при обробці полів хімічними засобами захисту рослин, керівництво Ганнопільської ОТГ  повідомляє, що відповідно до вищезазначених законодавчих актів, діють наступні вимоги до суб’єктів господарювання, які використовують пестициди.

    Всі роботи з пестицидами слід проводити в ранні ранкові (до 10:00) і вечірні (18:00 –22:00) години при мінімальних висхідних повітряних потоках. Як виняток, допускається проведення обробок у денні години у похмурі і прохолодні дні з температурою повітря нижче +10°С.

    При  застосуванні пестицидів за допомогою авіації необхідно суворо витримувати  визначені ДСП 382-96 «Державні санітарні правила авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві України» санітарно-захисні зони від ділянок авіа хімічних обробок до інших об’єктів (населених пунктів, тваринницьких і птахоферм, джерел водопостачання, тощо). За три доби до початку проведення авіаційних обробок замовник робіт повинен здійснити запобіжні заходи згідно з вимогами ДСП 382-96.

   Забороняється проведення авіаційних обробок пестицидами усіх груп токсичності з метою боротьби зі шкідниками та хворобами сільськогосподарських культур, лісових та інших земель, які розташовані ближче: 5 км від місця постійного розташування медоносних пасік; 2 км від рибогосподарських водоймищ, відкритих джерел водопостачання, місць випасу домашніх тварин, об’єктів природно-заповідного фонду ( заповідників, національних парків, тощо); 1 км від населених пунктів, тваринницьких і птахівничих ферм, а також посівів сільськогосподарських культур, що вживають без термічної обробки ( цибулі на перо, селера, кріп, огірки, помідори, суниця, малина, тощо), сади, виноградники та місць проведення сільськогосподарських робіт.

     Відповідно до « Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл» профілактика отруєнь бджіл базується на беззаперечному дотриманні вимог ст.. 30 Закону України «Про бджільництво», суворому дотриманні регламентацій застосування в навколишньому середовищі токсичних для бджіл речовин.

    До того, згідно ст.. 37 Закону України «Про бджільництво» , фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10 км від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь