A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ганнопільська громада
Хмельницька область, Славутський район

Внесено зміни до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення

Дата: 24.07.2018 14:08
Кількість переглядів: 884

      Шановні жителі Ганнопільської громади!

      Виконавчий комітет Ганнопільської сільської ради доводить до Вашого відома наступну інформацію.     

      14 березня 2018 року Урядом прийнято Постанову Кабінету Міністрів України № 238 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою внесено зміни до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року № 321).

      Зазначеними змінами запроваджено адресний підхід до забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю та новий механізм їх фінансування за принципом «гроші ходять за людиною».

       Вищевказаною постановою передбачено індивідуальне замовлення на виготовлення або постачання протезів верхніх та нижніх кінцівок, ортезів шарнірних нижніх кінцівок та крісел колісних на основі укладання тристороннього договору між особою з інвалідністю, підприємством та органом соціального захисту населення, інших виробів – на основі двостороннього договору між підприємством та органом соціального захисту населення.

       Для реалізації можливостей вибору особою з інвалідністю технічних засобів реабілітації запроваджено використання електронного каталогу-класифікатора технічних засобів реабілітації. Каталог розміщено на веб-порталі  Міністерства соціальної політики України.

        Також запроваджено новий спосіб забезпечення технічними засобами реабілітації, зокрема, шляхом виплати, за бажанням особи з інвалідністю, компенсації за самостійно придбані окремі вироби.

        За більш детальною інформацією необхідно звертатись до управління соціального захисту населення Славутської райдержадміністрації за адресою: м.Славута, вул. Соборності, 12, кімн. 1, тел. 7-23-38, 2-38-29.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь